Amazon İngiltere’de çıkarılan Visa kartlarını kabul etmeyecek

Amazon İngiltere'de çıkarılan Visa kartlarını kabul etmeyecek

e-ticaretin devi Amazon, Visa firmasının aldığı masrafların yüksek olmasından yakındı.

e-ticaretin devi Amazon, 19 Ocak 2022’den başlayarak, İngiltere’de çıkarılmış olan Visa kredi kartları aracılığıyla ödeme kabul etmeyeceğini açıkladı.

İnternet üzerinden satışın en önde gelen firmalarından olan Amazon, bu karara gerekçe olarak, ödeme hizmetlerini sağlayan Amerikan firması Visa tarafından alınan masrafların yüksek olmasını gösterdi.

Amazon tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Teknoloji ilerledikçe bu masrafların zamanla azalması beklenir ama masraflar yüksek kalmaya devam ediyor, hatta artıyor” dendi. Firma, “Daha hızlı, daha ucuz ve daha kapsayıcı ödeme seçenekleri oluşturmak amacıyla (…) yeniliklere devam etmek” niyetinde olduğunu belirtti.

Amazon, müşterilerine gönderdiği bir e-posta mesajında, Visa banka kartı ile MasterCard, Amex ya da Eurocard gibi kredi kartlarının alışverişlerde kullanılabileceğini bildirdi.

Visa firması ise Amazon’un kararından “hayal kırıklığına uğradığını” duyurdu.

Visa, yaptığı yazılı açıklamada, “Tüketicinin seçenekleri sınırlandırılırsa kimse kanamaz. Ocak 2022’de İngiltere’de Amazon’dan yapılan alışverişlerde Visa kredi kartı sahiplerinin kartlarını kullanmaya devam edebilmeleri için sorunu çözmek amacıyla çaba göstermeye devam edeceğiz” dendi

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!