Altıncı Varlık Barışı ile yurt dışı döviz ve altın varlıklarını Türkiye’ye getirene bu kez vergi yok

Altıncı Varlık Barışı ile yurt dışı döviz ve altın varlıklarını Türkiye’ye getirene bu kez vergi yok

Yurt dışındaki varlıkların ülkeye getirilmesi ve yurt içindeki kayıt dışı varlıkların ekonomiye kazandırılmasını amaçlayan “Varlık Barışı” 6. kez devrede.

Geçtiğimiz hafta Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’un yürürlüğe girmesi ile “Varlık Barışı” 6. kez hayata geçmiş oldu.
Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını 30 Haziran 2021’e kadar Türkiye’deki banka veya aracı kuruma bildirenler, söz konusu varlıklarda serbestçe tasarruf edilebilecek. Ancak bildirilen varlıkların 3 ay içinde Türkiye’ye getirilmesi şartı bulunuyor.

Yurt dışından getirilecek varlıklar, serbestçe kullanılabilecek. Bildirimde bulunan mükellefler, bu varlıklarıyla yatırım yapabilecekleri gibi, bunları sermaye olarak da kullanabilecek.
Yurt dışından getirilen varlıkların Türkiye’ye getirilebilmesi için vergi mükellefi veya Türk vatandaşı olma zorunluluğu olmayacak.

Ayrıca yurt dışındaki varlıklar ile yurt dışındaki bankalardan kullanılan krediler kapatılılabilecek ve bunun için paranın Türkiye’ye sokulması şartı da aranmayacak.

Yurt içindekikayıtdışı para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları ile taşınmazları vergi dairelerine bildiren mükellefler de 6. Varlık Barışı’ndanfaydalanacak. Yurt içinde taşınmazları da kapsayan kayıtdışı bildirimde geriye dönük bir tarama da yapılmayacak.
Ayrıca düzenleme kapsamında Türkiye’deki ve yurt dışındaki varlıklar için herhangi bir vergi ödemesi olmayacak.

Mükelleflerin kayıtdışı beyanlarını çekinmeden yapabilmeleri ve milli ekonomiye kazandırmaları için idareye beyan edilen varlıkların kaynağı da dahil hiçbir soru sorulmayacak.
Son olarak Varlık Barışı’nda sisteme sokulan tutar 17 milyar lira olurken, yüzde 1 vergi kesintisi ile yaklaşık 170 milyon liralık vergi tahsilatı yapıldı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!