Almanya’da trendeki bıçaklı Suriyeli saldırgan hakkında yeni gelişme!

Almanya'da trendeki bıçaklı Suriyeli saldırgan hakkında yeni gelişme!

Almanya’da trende düzenlenen saldırıyı sığınma hakkı alan bir Suriyelinin düzenlediği ve akıl hastalığı belirtileri nedeniyle hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Almanya’nın güneyindeki Bavyera eyaletinde yüksek hızlı trende düzenlenen  bıçaklı saldırıyla ilgili ayrıntılar netleşmeye başladı.

Alman yetkililer, 4 kişiyi yaralayan 27 yaşındaki saldırganın Suriyeli olduğunu belirttiler. Akıl hastalığı belirtileri gösterdiği ifade edilen edilen saldırgan hastaneye kaldırıldı.

Polis ve müfettişler Neumarkt in der Oberpfalz’da gazetecilere verdiği demeçte, saldırganın  kurbanlarına “rastgele” saldırdığını belirtti.

Yetkililer, saldırganın niyetinin hala belirsiz olduğunu, ancak şu anda bir terör güdüsüne dair bir belirti olmadığını kaydetti.

Dün sabah güneydoğu Almanya’da Regensburg’dan Nürnberg’e gitmekte olan Intercity Express 928 treninde düzenlenen saldırıda, zanlı 8 santimetre uzunluğunda katlanır bıçak kullandı. Zanlı önce vagonda 26 yaşındaki bir adamın peşine düşerek onu başından yaraladı. Şüpheli daha sonra başından ve gövdesinden yaralanan 60 yaşındaki bir erkeğe ve yine yaralanan 60 yaşındaki bir erkeğe saldırdı. Bu noktada şüpheli başka bir tren vagonuna kaçarak 39 yaşındaki bir adamı vücudunun üst kısmından bıçakladı.

Kurbanlar Regensburg ve yakındaki Passau bölgesindendi ve yakındaki hastanelere götürüldü.

Polis, Suriye vatandaşı olan zanlının 2014 yılında Almanya’ya geldiğini ve 2016 yılında sığınma hakkı aldığını söyledi.

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!