Almanya, yeni koalisyon hükümetini duyurdu

Almanya, yeni koalisyon hükümetini duyurdu

Almanya’da koalisyon görüşmeleri yapan 3 parti, Başbakan Angela Merkel’in 16 yıllık şansölye görevinin sona erdiğini müjdeleyen yeni koalisyon hükümetini duyurdu.

Ülkenin bir sonraki hükümeti, Maliye Bakanı ve Şansölye Yardımcısı Olaf Scholz’un Şansölye olarak Merkel’den görevi devralacağını belirtti.  Üç partinin renklerinden yola çıkarak trafik ışığı koalisyonu adını alan ittifak, mali disiplini korurken yeşil bir ekonomiye ve dijitalleşmeye geçişi hızlandırmak istiyor.

Eylül ayında en çok oyu alan Sosyal Demokratlar Partisi’nin (SPD) lideri Scholz, liberal Hür Demokratlar (FDP) ve Yeşiller liderlerinin yanında Berlin’de düzenlediği basın toplantısında, ”Daha fazla ilerleme kaydetmeye cesaret etmek istiyoruz. Almanya’yı ön planda tutmak için büyük yatırımlar yapacağız” dedi.

Scholz, hükümetin kendisini başbakan yapacak anlaşmayı önümüzdeki 10 gün içinde onaylamasını beklediğini söyledi.

2 aylık görüşmelerin ardından imzalanan 177 sayfalık anlaşmaya göre, SPD, FDP ve Yeşiller arasında ilk federal koalisyonu  kurulacak,  Merkel liderliğindeki muhafazakar hükümeti  sona erdirerek, Avrupa ve geri kalanıyla ilişkiler için yeni bir döneme işaret edecek. 2005’ten beri Almanya’nın lideri ve dünyanın en güçlü kadını olrak bilinen Merkel’in partisi Hristiyan Demokrat Birlik muhalefet partisi olacak. Partisinden 2018’de istifa eden Merkel, 2012’de yeniden aday olmayacağını açıklamıştı.

Bugün son kabine toplantısını yapan Merkel, partiler gelecekteki hükümet üzerinde müzakere ederken, Eylül ayından bu yana şansölye vekili olarak görev yapıyordu.

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!