Almanya, daha fazla sığınmacıyı sınır dışı edecek

featured

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, terör örgütü IŞİD’in üstlendiği bıçaklı saldırının gerçekleştiği Solingen kentini ziyaret etti.

Almanya’nın batısındaki kentte saldırının gerçekleştiği alana çiçek bırakan Scholz, gazetecilere yaptığı açıklamada “Almanya’da kalamayacak ve kalmalarına izin verilmeyenlerin ülkelerine gönderilmelerini ve sınır dışı edilmelerini sağlayacağız” dedi ve “Bu terördür, hepimize karşı bir terör” diye ekledi.

Kanlı saldırı sonrasında aşırı sağcı muhalefet göçmen karşıtı söylemlerini artırırken, Scholz hükümetinin göç politikalarına dair eleştiriler arttı.

Terör örgütü IŞİD üyesi olduğundan şüphelenilen ve üç kişiyi öldürmekle suçlanan 26 yaşındaki Suriyeli şahıs, üç ay sonra gerçekleştirilecek eyalet seçimleri öncesinde iltica ve sınır dışı edilme kurallarına dair siyasi tartışmaları körükledi.

Göçe karşı politikalarla kampanya yürüten aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisi pazar günü seçimlerin gerçekleşeceği Saksonya ve Thuringia ile 22 Eylül’de seçimlerin gerçekleşeceği Brandengurg’da anketleri önde götürüyor.

Thuringia’da AfD adayı Bjoern Hoecke, “Hoecke veya Solingen” sloganıyla seçim kampanyasında saldırıyı kullanmaya başladı.

Infratest dimap’ten Stefan Merz ve Forsa’dan Manfred Guellner, Reuters’a saldırının aşırı sağ için daha fazla oy getirmeyeceğini çünkü destekçilerinin halihazırda göç konularıyla zaten mobilize olduğunu belirtti.

Infratest dimap’ten Merz, merkez sağ CDU’nun, Scholz’un merkez sol Sosyal Demokratlar partisinden gelecek oyları alabileceği ihtimalinden bahsetti.

Alman medyasının aktardığına göre yetkililer Cuma günü gerçekleşen saldırının şüphelisinin Avrupa Birliği iltica kuralları uyarınca geçen yıl Bulgaristan’a gönderilmesinin planlandığını fakat şüphelinin sığınmacı konaklama yerinde olmadığı için gerçekleştirilemediğini belirtti.

Cuma akşamı Solingen’in kuruluşunun 650. yıl dönümünün kutlandığı festival sırasında gerçekleşen bıçaklı saldırıda üç kişi hayatını kaybetmiş ve bazıları ağır olmak üzere sekiz kişi yaralanmıştı. Saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlendi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!