Alkollü içki satışı yapan esnaf gözaltına alındı

AKP’den flaş karar: 17 günlük tam kapanmada alkol satışı yasak!

İstanbul’da alkollü içki satışı yapan bir esnafın gözaltına alındığı öğrenildi.

Türkiye’de tam kapanma ile birlikte hukuksuz bir şekilde başlayan alkollü içki satışı yasağında iktidar, yasaları çiğnemeye devam ediyor. Valilikler, İl Hıfzısıhha Kurulu kararlarıyla alkollü içki satışı konusunda yasaklar getirmeye devam ederken Ankara ve İzmir baroları konuyu yargıya taşımıştı.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, yaptığı bir açıklamada İstanbul Avrupa yakasında bir esnafın alkollü içki sattığı için gözaltına alındığını duyurdu. Dündar, konuyla ilgili “İstanbul Avrupa yakasında bir bakkal ruhsatlı bayimiz beni az önce aradı. Alkol sattığı için karakola götürmüşler” dedi. Dündar “Avukatımız şu an devrede. Bir şey yapamazlar, en fazla kabahatler kanununu gerekçe gösterip ceza yazarlar. Baskılar sürecek gibi duruyor” ifadelerini kullandı.

Genelge kapsamında sadece tekellerin kapalı olduğunu belirten Dündar, “İstanbul Valiliği yasaktan sonra baskıya başladı. Alınan karar yasal olsaydı zincir marketler satışa devam etmezlerdi. Onlar sattığına göre henüz yasal bir tebligat yok. Bizlere de yasal bir tebligat yapılmadı sadece ‘alkol satışı yasak’ diyorlar. Genelge kapsamında sadece tekel ruhsatlı yerler kapalı. Ama şu an birçok noktayı kapattırıyorlar” şeklinde konuştu.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!