Alibaba’nın sahibi Çinli milyarder Jack Ma’ya ulaşılamadığı bildiriliyor

Alibaba'nın sahibi Çinli milyarder Jack Ma'ya ulaşılamadığı bildiriliyor

Çinli milyarder Jack Ma’nın, iki aydan fazla bir süredir kamuoyuna açıklanmadığı yönündeki raporların ortaya çıkmasının ardından spekülasyonlar devam ediyor.

Alibaba kurucusu, kendi yetenek şovu Africa’s Business Heroes’un son bölümünde planlandığı gibi görünmeyi de başaramadı.. Bu, yeni yetişen Afrikalı girişimcilere 1,5 milyon ABD doları tutarında bir dilim için rekabet etme şansı veriyor.

Financial Times’a göre, bir Alibaba sözcüsü, Ma’nın “programı çakışması nedeniyle” jüri panelinde yer alamadığını söyledi.

İngiltere’den Telegraph’ın bildirdiğine göre , Ma’nın yargılamasının bir parçası olması gerekiyordu, ancak Kasım finalinde yerini bir Alibaba yöneticisi aldı.

Ma’nın ticaret imparatorluğu Ant Group, Ma’nın 24 Ekim’de Şangay’da yeniliği boğmak için Çin’in düzenleme sistemini eleştiren ve küresel bankacılık kurallarını bir “yaşlılar kulübüne” benzeten tartışmalı bir konuşma yaptığından beri Pekin tarafından inceleniyor.

Ma konuşmasında, “Bugünün finansal sistemi Sanayi Çağı’nın mirasıdır” dedi.

“Yeni nesil ve gençler için yeni bir tane kurmalıyız. Mevcut sistemde reform yapmalıyız.”

Bir haftadan biraz daha uzun bir süre sonra, Çin’in menkul kıymetler bekçisinden yeşil ışık almış olan Ant’ın halka arzı (37 milyar ABD doları veya 48 milyar AU $ değerinde) askıya alındı . Ancak ABD’li deneyimli yatırımcı Mark Mobius, hareketin finans kuruluşlarının fazla büyümesini engellemek için tasarlandığını söyledi.

CNBC’ye verdiği demeçte, “Çin hükümetinin devreye girdiğine inanıyorum çünkü bu şirketleri düzenlemeleri gerektiğini fark ettiler, böylece çok büyümesinler” dedi.

“Çin hükümeti, belirli bir sektöre ve özellikle finans sektöre hakim olan bu şirketlere izin veremeyeceği gerçeğiyle uyanıyor.”

Çinli yetkililer Aralık ayı sonlarında Alibaba hakkında tekel karşıtı bir soruşturma başlattı ve Ant Group’a operasyonlarını yeniden yapılandırmasını söyledi.

Ma, pandemiyi durdurmak için Avrupa, ABD ve Dünya Sağlık Örgütü’ne milyonlarca yüz maskesi bağışladı.

Milyarder, Jack Ma Vakfı’nın eğitim, girişimcilik, kadın liderliği ve çevre alanlarına odaklandığı yardım çalışmalarına da katılıyor.

Forbes , Vakfın 300 milyon ABD dolarından fazlasını dağıttığını veya taahhüt ettiğini bildirdi.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!