Alibaba’nın kurucusu Jack Ma’nın akıbeti belli oldu

Alibaba'nın kurucusu Jack Ma'nın akıbeti belli oldu

Çin’deki piyasa düzenleyici kurumları ve kamu bankalarını eleştiren bir konuşma yapmasının ardından kasım ayından bu yana kamuoyunun önüne çıkmayan Alibaba’nın kurucusu Çinli iş adamı Jack Ma’nın kayıp olduğu iddia edilmişti. Çinli milyarderin bu gelişmeden sonra bilinçli olarak sessiz kalmayı tercih ettiği ve ortalarda gözükmediği öne sürüldü.

CNBC’nin haberine göre, Çinli milyarderin bilinçli olarak ortalarda gözükmüyor. Şangay’da bir iş danışmanı olan Shaun Rein ise AP’ye verdiği röportajda olaya ilişkin “Onun gözünü korkuttular. O da dersini aldı ve bu yüzden son 2 aydır sessiz kaldı. Bazı arkadaşları bana ‘bu olayda onun nasıl bu kadar aptal olduğunu inanamıyoruz” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Çinli internet şirketi Alibaba’nın kurucusu, iş insanı Jack Ma’nın ekim ayında Çin’deki piyasa düzenleyici kurumları ve kamu bankalarını eleştiren bir konuşma yapmasının ardından gizemli şekilde ortadan kaybolduğu iddia edilmişti.

Jüri üyeliği yaptığı “Africa’s Business Hereos” adlı televizyon programının çekimlerine de en son kasım ayunda katılan milyarder iş insanı, o zamandan bu yana kamuoyunun önüne çıkmamıştı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!