Ali Babacan, Kürtçe’nin Resmi Dil Olarak Eklenmesi Gerektiğini mi Savundu?

Ali Babacan, Kürtçe’nin Resmi Dil Olarak Eklenmesi Gerektiğini mi Savundu?

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Van’da partisinin İl Başkanlığı açılışında, “Kürtçe’nin tutanaklarda ‘X dili’ olarak yer alması ile ilgili “Kürtler Meclis’e girdi ama Kürtçe giremedi” dedi.

Ali Babacan:

“Türkiye’de şu anda bir Kürt sorunu var biliyorsunuz. Biz de içindeyken ne diyorduk, ‘Kürt sorunu var, bizim de sorunumuz var’ diyorduk. Ben buradan Erciş’ten Erdoğan’a da sesleniyorum, Bahçeli’ye de sesleniyorum. Kürt sorunu var mı yok mu? Burada Erciş’te, bizim Kürt vatandaşlarımıza soruyorum. Buradan çağrı yapıyorum. Eşit vatandaşlık temelinde çözeceğiz, eşit vatandaşlık bu ülkenin her bir vatandaşını devlet aynı samimiyetle kucaklamak zorunda, başka türlü bu ülkenin birliğini ve beraberliği sağlayamazsınız”

KÜRTLER MECLİS’E GİRDİ AMA KÜRTÇE DAHA GİREMEDİ’

“Türkiye Büyük Millet Meclisi, bütün vatandaşlarımızı temsil eden kurum demek değil mi? TBMM’de insanların konuştuğu dil inkâr ediliyor. Bir insanın annesinden ninni dinlediği dil inkâr edilir mi? Meclis’in tutanaklarını açın bakın. İnternette hepsi yayınlanıyor. ‘X’ harfi koyuyorlar. ‘X’ İngilizce’den alınan bir harf değil mi? Sen İngilizce’den aldığın harfi oraya koymayı biliyorsun da Kürtçe iki tane cümleyi yazmayı bilmiyor musun? Kürtçe bu toprakların dili. Üstelik ülkemizde en çok konuşulan ikinci dil. Kürtler Meclis’e girdi ama daha Kürtçe bu ülkenin meclisine giremedi”

 

Ali Babaca geçtiğimiz günlerde 6’lı masada “kürt sorunu yoktur diyen duymadım” demişti

Katıldığı bir TV programında Babacan, sorununun çözümüyle alakalı farklı yaklaşımlar olabileceğini dile getirerek, “Ama ‘Kürt sorunu yoktur, inkar ediyoruz, yoktur böyle bir şey’ diyen benim bildiğim Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli var.” şeklinde konuştu.

Babacan, konuşmasının devamında, “Onların dışında bir de belki o grupta birkaç parti daha olabilir ama 6’lı masada olup da ‘Bu ülkede Kürt sorunu diye bir şey yoktur kardeşim‘ diye ben duymadım.” ifadesine yer verdi

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!