Alevi örgütlerinden Akşam gazetesi yazarı Besli’ye suç duyurusu

Alevi örgütlerinden Akşam gazetesi yazarı Besli’ye suç duyurusu

İstanbul Adliyesine verilen dilekçede, Besli’nin nefret suçu işlediği belirtilerek hakkında kamu davası açılması istendi.

Alevi dernek ve vakıfları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik yazdığı yazıda nefret suçu işlediği gerekçesiyle, Akşam Gazetesi yazarı ve eski AKP İstanbul Milletvekili Hüseyin Besli hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun birçok konuda yalan söylediğini iddia eden Besli, yazısında “Alevi, Alevi Kürt bir aile çocuklarına Alevi kimliğini gizlemeyi öğrettiği, öğütlediği kadar Kürt kimliğini de saklamayı öğretmek mecburiyetinde kalmaktadır. Yani söz konusu çocuklar ‘çifte kavrulmuş yalancı’ olmak durumundadırlar. Ve ne kadar maharetle yalan söyleyebiliyorlarsa o kadar aferin alarak yetişmişlerdir” şeklinde nefret söylemlerinde bulunmuştu.

Alevi Bektaşi Federasyonu adına Zeynal Odabaş ile Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Celal Fırat, Ali Vakıfları Federasyonu Genel Başkanı Haydar Baki Doğan, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez ve Alevi Kültür Dernekleri adına Hüseyin Çam tarafından yapılan suç duyurusu için İstanbul Adliyesi’ne dilekçe verildi.

Savcılığa verilen dilekçede Hüseyin Besli’nin Akşam gazetesinde 14 Kasım 2021 tarihli yazısında Alevilerin doğuştan yalan söylemeye alıştıkları ve yalancı oldukları ifadesiyle Alevileri aşağıladığı, küçümsediği ve Alevilere hakaret ettiği belirtildi. Besli’nin nefret suçu işlediğini belirten Aleviler, gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılması için kamu davası açılmasını istediler.

Alevi örgütleri, bugün saat 17.00’de de Akşam Gazetesi’nin İstanbul İkitelli’de bulunan binası önünde basın açıklaması yapacak.

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!