AKÜ’den “Bir Toplum Bilimi Olarak Sosyoloji” söyleşisi

featured

İbrahim Küçükkurt Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Koçak ile öğretim elamanları ve öğrenciler katıldı.

Galatasaray Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Feyza Ak Akyol’un konuşmacı olarak yer aldığı söyleşinin moderatörlüğünü Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol yaptı.

Akyol söyleşinin başında sosyoloji biliminin ne olduğu ve sosyolojiyi ilgilendiren konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Mühendis adaylarının da sosyolojik bakış açısı kazanmalarının öneminden bahseden Akyol, sosyoloji gözlüğü ile bakmanın çalışma hayatında ideal ortamı yaratma konusunda fayda sağlayacağının altını çizdi. Akyol sözlerine şöyle devam etti:

“Çalıştığımız ortamda eşitlik ve adaleti sağlamazsanız işçiden ve çalışandan verim alamazsınız. Eşit işe eşit ücret alınıyor mu? Herkes hakkaniyetle terfisini alıyor mu? Burada çalışanın bir eğitime ihtiyacı var mı? Burada sadece teknoloji değil, hepimizin çalışma hayatında gözetmesi gereken toplumsal bir yapı var. Bu yapıda da biz her şeyi eşit dağıtmalıyız.”

Söyleşi, Akyol’un soruları cevaplaması ve  AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın’ın Galatasaray Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Feyza Ak Akyol’a çiçek takdiminin ardından sona erdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!