AKP’nin proje cinliği

AKP, 2002 yılından bu yana iktidardadır. Zamanın koalisyon hükümetinin ve onun ekonomiden sorumlu bakanı Kemal Derviş’in ekonomi politikalarını da aynen uygulamaktadır. Dış borç ve cari açık yönünden de Erdoğan hükümetleri, kendisinden önceki cumhuriyet hükümetlerinin rekorunu elinde bulundurmaktadır. Başbakan Erdoğan her fırsatta eleştirdiği hatta yerden yere vurduğu koalisyon hükümetinin ekonomi politikasını ise aynen uygulamaktadır.
Başbakan Erdoğan, kendisini Türkiye’nin sahibi olarak görmektedir. Muhalefetin bu ülkede “bir çivi bile çakmadığını” sık sık ileri sürmektedir. Halbuki Erdoğan hükümeti, başından bu yana kendisinden önceki cumhuriyet hükümetlerinin yaptıklarını, inşa ettiklerini ve faaliyete geçirdikleri şeyleri özelleştirmekle ya da satmakla meşguldür.
Başbakan Erdoğan, muhalefetin yalnız eleştiri yaptığını, yapılanlara karşı çıktığını, neyi, nasıl yapacağını, kaynağı nereden bulacağını ise söylemediğini iddia etmekte, muhalefeti projesizlikle suçlamaktaydı.
Halbuki Başbakan Erdoğan’ın büyük bir propaganda ile açıkladığı seçim bildirgesi ve hedeflerinin MHP ve CHP’den araklandığı ortaya çıkmıştır.
“2023 Lider Ülke Türkiye” vizyonu MHP’nindir Başbakan Erdoğan ise AKP Seçim Beyannamesi’ni “Türkiye hazır, hedef 2023” vizyonuyla açıklayarak, patentinin kendilerinde olduğunu söylemiştir.
Hâlbuki MHP Lideri Bahçeli, 1995’ten itibaren 6 ayrı tarihte MHP’nin 2023 vizyonuna ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Hatta MHP Lideri Bahçeli, haklı olarak “1995’te 2023 vizyonunu açıkladığımızda ortada AKP bile yoktu” demektedir.
MHP’nin 18 Mayıs 1997 tarihindeki kongresinde Bahçeli genel başkan adayı olarak 2023 vizyonunu hedef olarak göstermişti. Ayrıca Milliyetçilik Günü olan 3 Mayıs’ta (1998) düzenlenen toplantıda Bahçeli, MHP Genel Başkanı olarak 2023 Lider Ülke Türkiye vizyonunu kamuoyu ile ayrıntılarıyla paylaşmıştı. Bahçeli, MHP Genel Başkanı olarak 1999’daki milletvekili seçiminde 2023 vizyonunun parti politikası olduğunu vurgulayarak MHP seçim beyannamesine aldı. Yine Bahçeli, koalisyon ortağı olduğu 57. Hükümette Başbakan Yardımcısı sıfatıyla 2023 Lider Ülke Türkiye vizyonunu ’8. Beş Yıllık Kalkınma Programına’ aldırarak, ’Bu vizyon devlet politikasıdır’ notu düşmüştü.

İki ayrı şehir de CHP’nin projesi
Diğer yandan Başbakan Erdoğan’ın, seçim beyannamesini açıklarken İstanbul ile ilgili planlarını da açıklamıştı: “İstanbul’da iki ayrı şehir kuracağız. Üçüncü uluslar arası havalimanını yapacağız. Üçüncü Boğaz Köprüsü tamamlanacak” demişti.
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul’a iki yeni kent projesini 2008 yılı bütçe görüşmeleri sırasında ilk olarak kendisinin gündeme getirdiğini söyleyerek, Başbakan Erdoğan’ın İstanbul’a iki kent ekleneceği vaadinde bulunurken, muhalefete “Patenti bizde, kapmayın” diye seslenmesini doğru bulmadığını söyledi. Erdoğan’ın 1995 yılında, İstanbul’a yalnız vize ve plaka sayısını sınırlama gibi önerileri olduğunu kaydetti.
Başbakan Erdoğan’ın MHP’nin 2023 hedeflerini, CHP’nin de “İstanbul’a İki Şehir” modelini benimsemesinin bu partileri yalnızca sevindirmesi gerekir. Ancak Başbakan Erdoğan’ın bir hakkı ve gerçeği teslim etmek yerine bir de “Patenti bizde kapmayın” demesi işi çığırından çıkarmaktadır. MHP Lideri Devlet Bahçeli de bu durumu doğal olarak “siyasi kapkaç” olarak nitelemektedir.


Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!