AKP’li Vekillerin Başörtüsünü Zorla Kim Açtırdı?

3 Şubat 2010 bu tarihi asla unutmayın arkadaşlar. Ne mi oldu 3 Şubat 2010’da ne olacak canım Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekilleri arasında yumruklu kavga çıktı. Diyeceksini ki kardeşim bu kavga her zaman olan şey bizim mecliste bunu diğerlerinden ayıran ne. Anlatayım, Meclis kürsüsüne AKP grup başkan vekili Bekir Bozdağ çıktı ve MHP’yi Eski Antalya Milletvekili Nesrin Ünal’ın başını zorla açtırmakla suçladı. Sonrası malum uzatmaya gerek yok mecliste yumruklar konuştu.
 
Yıllardır AKP’liler tarafından seçim malzemesi olarak kullanılan bu konuda AKP grup başkan vekili açıklama yaptı.  Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, bu konuda iç tüzük açısından herhangi bir kısıtlayıcı durumun söz konusu olmadığını, çağdaş hukuk açısından da esas olanın hürriyet olduğunu, istisnai olanın kısıtlama olduğunu, herhangi bir tereddüt durumunda ise yorumun özgürlükten yana yapıldığını belirtti. 

Türbanlı vekil konusunda ise bir tereddüdün söz konusu olmadığını belirten Ünal şöyle konuştu: 

Meclis iç tüzüğünde bir milletvekilin başını örtmesine engel herhangi bir durum söz konusu değil. Kadınlarımızın yaklaşık yüzde ellisinin başının kapılı olduğunu düşünürsek demokratik temsil açısından da bir sorun söz konusu değil. Çünkü nihayetinde bu insanların inançlarından dolayı başlarını kapatmaları istisnai bir durum değil. Ve demokratik temsil açısından da bir sorun söz konusu değil.”
 
Yeni çıkartılan demokrasi! Paketinde normal hayatında başörtüsü takan vekillerin meclisede başörtüsü ile girmesinin önü açıldı. AKP’li 3 milletvekili Ak Parti Konya Milletvekili Gülay SamancıAK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Meclise başörtüsü ile girecek.
 
Dikkat edilmesi gereken kamuoyunun gözünden kaçan ilginç ayrıntı ise TBMM’de 3 yıllarını geçiren bu vekillerin başörtülerinin kim tarafından zorla açtırıldığı. Burada iki ihtimal devreye giriyor.
 
1.  Meclis kürsüsünden MHP Hanım vekilinin başörtüsünü zorla açtırmıştır diyen dönemin Grup başkan vekili Bekir Bozdağ Başbakan’a rağmen karar aldı ve başörtüsünü açtırdı. Ki bu ihtimal AKP içindeki antidemokratik Recep Tayyip Erdoğan diktatoryası dikkate alındığında biraz zor görünüyor.
 
2.  Başbakan direkt kendi emretti.
 
Yalan ve riya konusunda uzmanlaşmış AKP iktidarı bile bu mızrağı çuvala sığdıramayacaktır. 3 yıldır 3 hanım milletvekilinin başını zorla açtıran AKP yönetimi yine yeni yeniden Türbana oy kapısı olarak sığınmıştır. Yıllarca MHP’yi bu konuda fütursuzca ve ahlaksızca eleştirenlerin bir özür borcu vardır.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!