AKP’li vekiller sahaya indi: ‘Değişim’ AKP’ye esti

featured

Mayıs 2023’te yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Genel Başkanlık yarışında Özgür Özel’e kaybetmesiyle başlayan değişim rüzgarı, 31 Mart yerel seçimleri sonrasında İYİ Parti’de ve Saadet Partisi’nde esti. Siyasetteki değişim rüzgarı son olarak AKP’ye de uğradı. TBMM’nin tatile girmesinden sonra seçim bölgelerine dağılan AKP milletvekilleri bir yandan teşkilatların, bir yandan da vatandaşların şikâyetlerini dinliyor. Hafta sonları il-ilçe danışma meclisi toplantıları ile teşkilatlarla bir araya gelen parti yöneticileri, AKP’nin önümüzdeki sürece ilişkin yol haritası üzerinden değerlendirmeler yapmaya başladı.

ŞİKÂYETLER AYNI

Milletvekilleri de seçim bölgelerinde hem vatandaşlarla bir araya geliyor, hem de teşkilat yöneticilerinin problemlerini bire bir dinleme fırsatı buluyor. Meclis tatile girdikten sonraki iki haftalık süreçte milletvekilleri sahada yine ekonomiye yönelik şikâyetler ile karşılaştı.

“VATANDAŞI DİNLEYİN”

Parti yönetimi de milletvekillerine vatandaşlarla diyaloglarında dikkatli olunması, eleştirilerin olgunlukla karşılanması ve bireysel taleplerle ilgili çözüm önerilerinin geliştirilmesi tavsiyesinde bulundu.

RAPOR HAZIRLANIYOR

AKP teşkilatları ile yapılan değerlendirme toplantılarında ise, ön plana çıkan konu yerel seçimlerden sonra parti içinde köklü bir değişime gidilmemesi oldu. Partinin değişim sürecinin başlatılmasında geç kalındığına dair şikâyetlerin dile getirildiği toplantılarla ilgili hazırlanacak raporlar parti yönetimince ele alınacak.

İLK START EYLÜLDE

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre AKP’nin büyük kongreyle ilgili takvimini ise eylül ayında başlatması bekleniyor. Bu doğrultuda, eylül ayında yapılacak MKYK’da kongre takvimi konusunda karar alınacağı belirtildi.

DELEGE HEYECANI

Kongre sürecinin mahalle delege seçimleri ile başlayacağı AKP’nin büyük kongresinin 2025 sonbaharında yapılacak şekilde bir takvim oluşturulacağı ifade ediliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!