AKP’li Özlem Zengin: Melih Bulu bizim dostumuz

AKP'li Özlem Zengin: Melih Bulu bizim dostumuz

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Haber Global’de gazeteci Buket Aydın’ın sunuculuğunu üstlendiği programın konuğu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Prof. Dr. Melih Bulu’yu Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak ataması sonrasında yaşanan tartışmalara ilişkin soruları cevaplayan Zengin, “Melih Bulu Beyi çok iyi tanıyan bir insanım bizim arkadaşımız, dostumuz. AK Parti’de beraber görev yaptık. 6 yıldan fazla aynı masa etrafında oturduk, çalıştık. Uzun zamandır böyle bir haksızlık görmedim” ifadelerini kullandı.

Bulu’nun “dışarıdan atandığı” ifadelerine itiraz ettiğini söyleyen Zengin, “Öyle bir tanım yok. Şu anda hukuk mevzuatımıza baktığımız zaman, Melih Bey, herkes nasıl başvuruyorsa mevzuata uygun olarak başvurmuştur” dedi.

Aydın’ın “Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan olaylara tepkiniz ne oldu?” sorusuna Zengin, “Melih Bulu’yu çok yakınen tanıyorum. Ve bu olay Melih Beye büyük haksızlık. Hukuken mümkün olduğu için o da başvurdu. O kadar akademisyen içinde o uygun görülmüş. Boğaziçi’nin kendi kuralları varmış gibi değil bu. Öğrenciler itiraz edebilirler ama artık oraya siyaset giriyorsa. Terör örgütlerinden oraya akınlar oluyorsa mesele büyütülmek istendi. Orada mevzuata ya da hukuka ayrı bir olay yok.” ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!