AKP’li Kurtulmuş: “Enflasyonun ve hayat pahalılığının halkımız üzerindeki olumsuz etkisini biliyoruz”

AKP'li Kurtulmuş:

Enflasyon ve hayat pahalılığının halk üzerindeki olumsuz etkilerini bildiklerini itiraf eden AKP’li Numan Kurtulmuş, “‘Türkiye’de ekonomik hayatta hiçbir sıkıntı yoktur, her şey güllük gülistanlıktır, halkımız hiçbir şekilde zorlanmamıştır’ demedik” dedi.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, enflasyon ve hayat pahalılığının halk üzerindeki olumsuz etkilerini bildiklerini söyledi, ekonomik sorunları çözmek için “olağanüstü bir gayretle mücadele ettiklerini” iddia etti.

Çeşitli programlara katılmak için Kayseri’ye gelen Kurtulmuş, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, halkın arasında olduklarını iddia ederek, “Bazıları diyor ki ‘halkın arasına gitmezler’. Türkiye’nin hangi köyüne gitmek istiyorlarsa gelsinler, halkın isteklerini hep beraber dinleyelim. Zor bir süreçten geçtiğimizi biliyoruz. Bu sadece Türkiye’ye ait bir zorluk değil, küresel ekonomideki zorlukların da bütün dünyayı etkisi altına aldığı yeni bir dönemin olgusudur. Bu süre içinde Türkiye pandeminin başından itibaren aldığı ve sürekli güncellediği kararlar sayesinde ekonomimizde geri gidişi asla mümkün kılmamıştır. Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 21,7 büyüyerek, dünya ekonomisinde ikinci büyük gelişmeye sahip olmuştur. Öyle görünüyor ki 2021 yıl sonu itibarıyla yüzde 9-10 civarında bir büyümeyi yakalayacaktır. İnşallah salgın şartları bittikten sonra Türkiye’nin yakalamış olduğu bu büyümenin, yükselme trendiyle çok daha ileriye gideceğine, yeni fırsat kapılarını açacağına, çok daha güçlü bir ekonomiye kavuşacağına yürekten inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“HER ŞEY GÜLLÜK GÜLİSTANLIKTIR” DEMİYORUZ

“Türkiye’de ekonomik hayatta hiçbir sıkıntı yoktur, her şey güllük gülistanlıktır, halkımız hiçbir şekilde zorlanmamıştır” demediklerini belirten Kurtulmuş, Türkiye’de yaşanan gerçekleri en iyi bilen siyasi hareket olarak, vatandaşın çektiği tüm zorlukların farkında olduklarını öne sürdü.

Kurtulmuş, bunların üstesinden gelinmesi için çalışıldığını savunarak, “Enflasyonun halkımız üzerindeki olumsuz etkisini biliyoruz, hayat pahalılığının olumsuz etkisini biliyoruz ama milletimiz ‘bunun farkında olun ama bunu da çözebilecek tek parti sizsiziniz’ diyor. Bu ağır sorumlulukla birlikte inşallah milletimizin karşılaştığı başta hayat pahalılığı olmak üzere ekonomik sorunları reel bir şekilde çözmek için olağanüstü gayretle mücadele ediyoruz” ifadesini kullandı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!