AKP’li belediyeden Süleymancılara 355 bin liralık kıyak!

AKP'li belediyeden Süleymancılara 355 bin liralık kıyak!

AKP’li Çekmeköy Belediyesi, sosyal ve kültürel tesis alanı ihalesini Süleymancı yurda verdi.
Çekmeköy Belediyesi’nin 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun, “Çekmeköy Belediyesi’nce Yapılan Tahsis ve Devirler” başlıklı bölümünde, Mimar Sinan Mahallesi’ndeki “Sosyal kültürel tesis alanının” Türkiye Eğitim ve Kültür Derneği’ne tahsis edildiği anlaşıldı. Dernek, tahsis edilen araziyi “Uğurlar Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci” adı altında kullanırken derneğin Süleymancılar Tarikatı’yla ilişkili olduğu ortaya çıktı.

BirGün’ün ulaştığı yurt yetkilileri, “Süleyman Hilmi Tuna Hazretleri’ne bağlıyız” ifadelerini kullanarak Süleymancılar Tarikatı ile ilişkili olduklarını itiraf etti.

ENSAR VE TÜGVA

Belediye’nin tahsis listesinde, geçtiğimiz yıllarda Karaman’daki öğrenci yurdunda kalan çocukların cinsel istismara maruz bırakılması skandalıyla hafızlara kazınan ve AKP’ye yakınlığıyla bilinen Ensar Vakfı da yer aldı. AKP’li belediye Çamlık Mahallesi’nde kiraladığı bir binanın bir bölümünü Ensar Vakfı’na, bir bölümünü ise AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) tahsis ettiği açığa çıktı. Ayrıca binanın bir bölümü de AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak’ın Yönetim Kurulu Üyesi olduğu Yeşilay’a tahsis edildi.

Düşük teklif veren elendi

Çekmeköy Belediyesi’nin 2020 Yılı Denetim Komisyonu Raporu’na karşı CHP’li Meclis Üyesi Sami Yayla tarafından hazırlanan şerh raporunda ise Çekmeköy Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün “Hizmet Binalarının Bakım ve Onarımı” adı altında düzenlediği ihalede tam 355 bin 970 TL daha düşük teklif veren şirketin elendiği belirtildi. Belediyenin düzenlediği ihaleyi, 1 milyon 439 bin TL’ye Ekşioğlu Yapı Şirketi aldı. Ancak, ihaleye 355 bin 970 TL daha düşük teklif veren yani 1 milyon 83 bin TL teklif veren başka firma, “Şartlı teklif kapsamına girdiği gerekçesiyle ihale dışı” bırakıldı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!