AKP’li Belediye İki Günlük Etkinliğe Milyonlarca Lira Döktü

featured

TRT, İsrail-Filistin savaşı nedeniyle Cumhuriyetin 100. yılı etkinliklerini iptal ederken Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 2005 yılında İsviçre’nin Zürih şehrinde kurulan ve bir düşünce kuruluşu olan HORASİS ile bu sene toplantısını Gaziantep’te yapacak. 22 Ekim’de başlayacak olan toplantı 23 Ekim’de son bulacak.

KATILIMCILAR ARASINDA YOK, YOK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin üstlendiği etkinliğe, GBB Başkanı Fatma Şahin’nin yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayrettin Güngör de katılacak.

BİR GÜN İÇİN 7 MİLYON 475 BİN TL HARCANDI

Etkinliği üstlenen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde toplantının ihalesini yaptı. Yaklaşık 8 milyon 539 milyon TL maliyeti olan ihaleyi, Ankara’da bulunan Artı Sistem Turizm Taşımacılık şirketi 7 milyon 475 bin TL’ye kazandı.

41 KERE MAŞALLAH

İhaleyi alan Artı Sistem Turizm Taşımacılık şirketi, kamudan 41. İhalesini aldı. 2016’dan bu yana ihale kazanan Artı Sistem Turizm, 41 ihaleden yaklaşık 98 milyon TL gelir kazandı. Şirketin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı bu ihale ise pazarlık usulü yapıldı. GBB, pazarlık usulü olmasının nedenini ise “deprem ve olağanüstü durum” olduğunu belirtti.

100. YIL ETKİNLİKLERİ İPTAL BU NEDEN DEĞİL?

Konuyu gündeme getiren eski Şahinbey Meclis üyesi CHP’li Uğur Kalkan halktv.com.tr’ye konuştu. Kalkan, Cumhuriyeti’in 100. yıl etkinliklerinin İsrail-Filistin savaşası nedeniyle iptal edilmesine dikkat çekerken, “Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinliklerini TRT, İsrail-Filistin savaşı nedeniyle iptal ediyor. Ancak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu etkinliği iptal etmiyor. Burada da bir terslik yok mu? AKP için yok çünkü onlar rant için bütün değerleri görmezden gelirler. Bu etkinlik yapılmasın demiyorum ama bir gün için 7,5 milyon TL çok büyük para. Üzerine üstelik ihale, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin en çok sevdiği yöntem olan pazarlık usulü ile yapılmış” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!