AKP’li başkandan MHP’li Belediye Başkanı’na veryansın

AKP'li başkandan MHP'li Belediye Başkanı'na veryansın

Kastamonu Açıksöz Gazetesi’nde yer alan habere göre, AKP İlçe Başkanı Hüseyin Erol, yaptığı açıklamalarda ilginç iddialar ortaya attı. MHP’li Taşköprü Belediyesi’nde tasvip etmedikleri gelişmelerin yaşandığını söyleyen Erol, MHP’li Belediye Başkanı Abdullah Çatal’ın 10’un üzerinde belediye personelinin işine son verdiğini veya istifaya zorladığını iddia etti.

MHP’li Taşköprü Belediye Başkanı Çatal, ittifak kelimesinin anlamını uyuşma, söz birliği ifadeleriyle tanımlayarak atıfta bulunurken, AKP İlçe Başkanı Hüseyin Erol’un açıklamalarına değinerek; “Belediyemizin idaresi ile ilgili çalışma prensipleri ile alakalı düşünceleri içinde kapımızın kendisine her zaman açık olduğu, istediği zaman şahsının veya istediği kişiyle beraber gelip bu konuları karşılıklı oturup konuşabileceğimizi açık yüreklilikle bir kez daha tekrarlamak isterim. Günün sonunda ittifakın ilkelerine, ittifaka tüm kalbimle bağlı, sonuna kadar inananmış bir nefer ve ilçemizin belediye başkanı olarak gelin hep birlikte beraber kol kola girelim ve bu ilçe için hepimiz elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edelim diyorum. Birlik ve beraberlik çatısı altında buluşmayı her şey Taşköprü için ilkemizle ilçe halkımıza hizmet etmenin onurunu ve mutluluğunu yaşıyorum” diye konuştu.

MHP Taşköprü ilçe Başkanı Av Mustafa Arabacı da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. AKP İlçe Başkanı Hüseyin Erol’un, Taşköprü Fen Lisesi ile ilgili açıklamasında eski AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’a teşekkür ettiğini hatırlatan Arabacı; “Bahsi geçen okul binasına yer tahsisini yapan Belediye Başkanımız Abdullah Çatal’a ve Taşköprü Belediyesi Meclisi üyelerine teşekkürü az görmesi kabul edilebilecek bir tavır değildir Tekraren ifade etmek gerekirse sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve muhterem Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçeli’nin Cumhur İttifakı konusunda örnek alınması gereken tavır, tavsiye ve talimatlarına uygun düşmeyen yereldeki uygulama ve anlayışların son bulmasını istiyoruz. Şimdilik bu kadar” dedi.

AKP ilçe Başkanı Hüseyin Erol ise, bu açıklamaların ardından yaptığı değerlendirmede, Cumhur İttifakı’na tam olarak bağlı olduklarına vurgu yaptı.
MHP İlçe Başkanı Arabacının iddialarını “yersiz ve amaçsız’ ifadeleriyle değerlendiren Erol; “Bir suredir yakından takıp ettiğimiz ve asla tasvip etmediğimiz gelişmeler MHP Taşköprü Belediye Başkanı sayın Abdullah Çatal tarafından uygulanmaktadır. Sayın Çatal’ın Cumhur İttifakı’nın ruhuna aykırı hareket ve tutum sergilediği açık ve nettir. Zira Başkan Çatal’ın görevde olduğu 20 aylık süreçte 10 un üzerinde Taşköprü Belediyesi personelin işine son vermesi bunun açık bir ispari niteliğindedir Sayın Çatal, bununla da kalmayarak bazı personelleri yıldırmak ve istifaya zorlamak için temizlik işlerine görevlendirmesi de ayrıca değerlendirilmesi gereken konular arasındadır.

Şimdi Sayın Arabacı ya sormak istiyorum; sadece AK Partiye yakın olmaları gerekçesi ile 10’un üzerinde Taşkoprü Belediyesi çalışanının işine son verilmesi ittifakın ruhu ile nasıl bağdaştırılabilir? Bundan rahatsızlık duyup duymadığınızı merak ediyorum” diye konuştu.

Erol, ‘teşekkür tartışmasına da şöyle cevap verdi; “Bizler de size şu soruyu sormak istiyoruz; 2017 yılında doğalgazın ilçemize kazandırmasında büyük emeklen bulunan ve Taşköprü OSB’nin de yine ilçemize kazandırılması noktasında verdiği mücadele herkes tarafından bilinen partimizin önceki dönem Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’a herhangi hır mecrada neden teşekkür etmediniz?

MHP’li Taşköprü Belediyesi olarak doğalgaz taşımalı sistemden boru ile ilçemize getirilmesi için düzenlenmiş olan açılış merasiminde emeklen herkes tarafından kabul edilen partimizin önceki dönem Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’a teşekkür etmediğiniz sosyal medya hesaplan, gazete haberleri ve programın canlı olarak verildiği yayınlarda açıkça görülebilir. Bizler çıkıp o gün bunun ittifak ruhuna aykırı olduğunu söyleyebilirdik ancak biz bunu yapmayarak sadece Taşköprülü vatandaşlarımızın durumu kendi içlerinde değerlendirmelerini tercih ettik.
Ayrıca Taşköprü organize sanayi bölgesi alt yapı işlerinde kullanılmak üzere ödenek çıkarılması noktasında büyük pay sahibi olan Milletvekilimiz sayın Metin Çelık’e de Salkım AŞ’nin temel atma töreninde söz alan Sayın Abdullah Çatal teşekkür etmemiştir.

Bu ve bunun gibi hiç bir organizasyonda ne partimize ne de ilçe Başkam olarak şahsıma teşekkür edilmemiştir. AK Parti Taşköprü İlçe Teşkilatı tüm bu yaşananlara rağmen sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve MHP’nin sayın Genel Başkanı Devlet Bahçelinin birlikte oluşturmuş oldukları Cumhur İttifakına bağlılığını sürdürmeye devam edecektir. Aynı bağlılığa sizin ve Partinizin Belediye Başkanın da uyması gerektiğim hatırlatır, süreç içerisinde onlarca insanın ekmeğinden edilmesi hatasından dönülmesi noktasında sizden samımı bir çaba göstermenizi bekleriz. ”

Kaynak: Yeniçağ

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!