AKP’den, “Kürdistan” Yazılı Şapkaları Yaktıran MHP’li Başkana Tepki!

AKP'den,

MHP’li Belediye Başkanı Refik Kurukız, üretimi gerçekleştirilen fabrikayı basarak, üzerinde “Kürdistan” ibaresi yer alan şapkaları yakmıştı. AKP Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, gazetecilerle yaptığı basın toplantısında duruma tepki gösterdi.

Trabzon Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, ilçedeki bir atölyede, üzerinde “Kürdistan” yazan şapkalar üretildiği haberi üzerine zabıta ekipleriyle beraber atölyeyi basarak söz konusu ürünleri toplamıştı. Irak’taki seçimlere katılacak olan bir parti için hazırlandığı öğrenilen şapkalar yine aynı üretim tesisi önünde ateşe verilerek başkan tarafından yakılımıştı.

AKP Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, bugün Trabzonlu gazetecilerle bir araya geldi. Kendisine yöneltilen soru üzerine Mumcu olayla ilgili şu yanıtı verdi:

“Şalpazarı Belediye Başkanımızın olayında, belediye başkanımızın kendisine ait olan ve kiraya verdiği bir binada, bir telefon gelmesi sonucu ‘Senin binanda böyle bir durum var haberin var mı?’ şeklinde gelen mesaj doğrultusunda oraya gitmesiyle duygusal davrandığını düşünüyorum. Daha itidalli olunabilirdi. Sonuçta burası Trabzon. Böyle bir hassasiyet olabilir. Daha itidalli olunabilirdi. Ama sonuçta böyle bir şey yaşandı. Keşke yaşanmasaydı. Duygusal davrandığını düşünüyorum. İşletme sahibiyle görüşemedim.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!