”Akp Rejimi Baskısını Artırıyor”

''Akp Rejimi Baskısını Artırıyor''

Tele1 Televizyonu Ana Haber bülteninde Burçin Atılgan’ın sorularını cevaplayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, RTÜK tarafından uygulanan 3 gün ekran karartma cezasına sert tepki gösterdi.

Özdağ, ”Seçimlere yaklaştıkça AKP rejimi Türk halkını bilgilenme hakkının üzerinde oluşturduğu baskıların her geçen gün arttığını görüyoruz. Bir taraftan son özgürlük adası diyebileceğimiz sosyal medyaya yönelik dezenformasyon yasası adı altında bir sansür yasasını yürürlüğe sokan iktidar şimdi de geleneksel medyada kalan son muhalif medyayı da tasfiye ediyor. ”dedi

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ sözlerine şöyle devam etti.

”Seçim yaklaşırken hem sosyal medya hem de geleneksel medyada muhalif seslerin kesildiği bir ortamda seçimleri gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Şunun altını özellikle çizmek istiyorum Türk halkının demokrasi talebini geri püskürtemeyecekler.. İstedikleri kadar sansür yasası oluştursunlar. İstedikleri kadar baskı yapsınlar geri püskürtemeyecekler. İktidarın iki şeye bel bağladığı anlaşıyor. Bir tanesi muhalif basını susturmak diğeri ise seçmen ithali yoluyla Türk halkının demokratik iradesini sandığa taşımayı engellemek. Yedi yüz yetmiş bin doğu kökenli yani Suriye, Afgan kökenli seçmen var. Bu seçmenlerin sayıları giderek artıyor. Sandığa müdahaleye hazırlanıyorlar diğer taraftan da bu konuları dile getirenlere cezalandırmaya yönelik adımlar atıyorlar. Cezalandırma sürecine gidecekler. Demokratik platformları kapatarak, baskı altına alarak halkın bilgi elde etme hakkını ellerinden alacaklar.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!