AKP Döneminden Kalan 44 Milyon Liralık Borç Nedeniyle Gelirlerine El Konuldu

AKP Döneminden Kalan 44 Milyon Liralık Borç Nedeniyle Gelirlerine El Konuldu

Giresun’un CHP’li Tirebolu Belediyesi, AKP döneminden kalan borçlar nedeniyle zor günler yaşamaya başladı. CHP’li Belediye Başkanı Burhan Takır, borçların faizleriyle birlikte 44 milyon lirayı bulduğunu belirterek, “Belediyenin tabelası var sadece. 4 duvardan başka bir şeyi yok. 5-6 aydır personele maaş ödeyemiyoruz” dedi.

“Elektrik Faturasını ödeyemiyoruz”

Belediyeyi devralırken borcu olduğunu bildiğini dile getiren CHP’li Belediye Başkanı Burhan Takır, şunları söyledi: “Şu anda belediyede ipotekli, hacizli olmayan hiçbir şeyi yok. Belediyenin 4 duvardan başka bir şeyi kalmamış. Sadece tabelada adı var. Belediyenin geliri ile birlikte elektrik parasını bile ödeyemiyoruz. Pandemi nedeniyle İller Bankası gelirlerimizin yüzde 50’sini verdi. 6 ay maaşları ödedik.

Ardından sel felaketi yaşandı. O dönemde de 6 ay yine ödeme yapıldı ve maaşları ödeyebildik. Arada para buldukça maaş ödemeye çalıştık. Şu anda memur ve işçilere 5-6 maaş borcumuz var. Çark dönmüyor. Gönül istiyor ki hizmet yapalım. Ama mazotçu mazot, demirci demir vermiyor.”

“İller Bankası’ndan para çekilmiş, ortada yok “

AKP döneminde çekilen krediyle yapılacağı açıklanan projelerden sadece bir tanesinin hayata geçirildiğini anlatan Başkan Takır, “İller Bankası’ndan, park, bahçe, meydan, otogar, çevre düzenlemesi ve şelale projesi yapmak için 5 parça şeklinde 22 milyon TL para alınmış. Ama sadece dere ıslahı yapılmış. Başka bir şey yapılmamış. Ortada para da yok. Bu yapılmayan projelerden sonra belediye adeta ipotek altına alındı” diye konuştu.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!