Akıllı Lens Kullanımı

Her insan belli bir yaştan sonra vücut olarak çökmeye başlar. Yaşın verdiği etkiden dolayı kişinin yaşlanma belirtilerini yaşaması kaçınılmazdır. Cilt elastikiyetini kaybederken saçlar beyazlamaya başlar ve gözler de eskisi kadar iyi göremez hale gelir. Gözde belli bir yaştan sonra oluşan katarak problemi göz merceğinde meydana gelen bulanıklığa verilen isimdir.  Göz merceğindeki bulanıklık sorunu zaman içerisinde görme halinin azalmasına yol açtığı gibi gece görüşünün bozulmasına neden olur. Kataraktan dolayı aynı zamanda renklerde solgunluk ve ışığa hassasiyet ortaya çıkar. Yaşlanma probleminin önüne geçilemeyen sonuçlarından biri katarakt olduğu için bu duruma çözüm bulmak gerekir. Çözüm olarak günümüz koşullarında akıllı lens kullanımı tercih edilmektedir.

Gözlerin iç kısımlarında çevrede bulunan insan ve objeleri görmeyi sağlayan şeffaf mercek mevcuttur. Bu merceği tarif etmek gerekirse fotoğraf makinesinin objektifine benzediği söylenebilir. Göze renk veren irisin arka kısmında konumlanmaktadır. Şeffaf bir renge sahip olan bu mercekler yaşlanmadan kaynaklı olarak zaman içerisinde bulanıklaşma problemi yaşatmaktadır. Gözlerin görme yetisi zamanla negatif olarak etkilenir. Bu süreçte meydana gelen bu durumlar katarakt ismi ile tanımlanmaktadır. Meydana gelmesinin sebepleri her bireye göre değişkenlik gösterebilmektedir. Katarakt travmadan kaynaklı darbe, sistemik rahatsızlıklar ya da çeşitli ilaçların kullanılmasından dolayı ortaya çıkabilmektedir. Bahsi geçen faktörler haricinde doğuştan olma olasılığı da vardır. Kataraktın sıklıkla karşılaşılan nedeni yaşlanmadır.

Gözlerin içerisine yerleştirilen akıllı lens, gözlerin numarasız hale gelmesini hedeflemektedir. Bu lensler özel bir şekilde hazırlanmaktadır. Gündüz görüşünün netlik kazanmasını sağlarken kontrast özelliği sayesinde gece görüşünün olduğundan daha kaliteli olmasını desteklemektedir. Ultraviyole filtresi olan lensler görme merkezinin olumsuz ışınlardan korunması konusunda önemli bir yer edinir. Katarakt oluşumunun engellenmesi için bazı önlemler alınabildiği için çeşitli faktörlere dikkat etmek avantaj sağlayabilir.  Katarakt sorununu tetikleyen ve hali hazırdaki kataraktın hızlanmasına neden olan güneş ışınları karşısında gözlük ve şapka kullanılmalıdır. Bunun yanında gözlüklerin ultraviyole koruyucu özelliğinde olması tavsiye edilir.
Göz merceği saydamlığını kaybettiğinde ortaya çıkan problemin adı katarakttır. Katarakt bulanık göremeye yol açan bir rahatsızlık olduğundan dolayı kişinin yaşam kalitesi bir hayli düşüş gösterir. Genel itibari ile atmış yaş ve üstü kişilerde görülür. Elektrik çarpması, darbe, zehirlenme, uzun süreler kortizon kullanma durumlarında katarakt görülebilir. Batı Göz Hastanesindeki doktorlar tarafından uygulanan akıllı mercek yöntemi ile bu sorun çözüme ulaştırılmaktadır. On dakikada biten işlemden sonra kişi evine dönebilmekte ve günlük rutinini ağrı çekmeden yaşayabilmektedir.
 
Akıllı mercek kullanıcı yorumlarına bakıldığı zaman kişilerin memnuniyet yaşadığını anlayabiliriz. Gözlük derdinin ortadan kaldırılması ve günlük yaşam içinde net görebilmek için bu lenslere başvurulur. Çoğu kullanıcı akıllı mercekler sayesinde rahat ettiklerini ve gündelik hayatta zorlanmadan hareket ettiklerini belirtmektedirler. Bu lenslerle ilgili en çok merak edilen konulardan biri de fiyatlarıdır. Fakat fiyatlar doktor veya hastaneye göre değişebilmektedir. Haliyle tedavi yöntemlerinin fiyatlarını öğrenmek için hastane ile görüşülmesi gerekir. Bu aşamada kullanıcıların tavsiyeleri arasında yer alan Batı Göz Hastanesinden randevu alınmalı ve burada bulunan profesyonel doktorlara merak edilen sorular danışılmalıdır.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!