Akaryakıt için Resmi Gazete’den karar: Benzin, motorin ve biyoyakıtta EPDK yeni fiyatları açıkladı

featured

EPDK’nın aldığı yeni kararlar doğrultusunda, akaryakıt depolama fiyatlarında belirgin değişiklikler yapıldı. Bu düzenlemelerle birlikte, sektörün ihtiyaçlarına uygun ve piyasa koşullarına uyumlu bir fiyatlandırma sistemi oluşturulması hedefleniyor. Yeni tarifeler, akaryakıt şirketleri için maliyetlerin optimize edilmesine katkı sağlayacak.

Güzel Enerji’nin yeni depolama tarifesi

Güzel Enerji Akaryakıt AŞ’nin İzmir Aliağa‘daki akaryakıt depolama tesisinde, günlük depolama hizmet bedeli metreküp başına benzin, motorin ve bioyakıt için 4,14 lira olarak açıklandı. Depolama teslim alma hizmet bedeli ise metreküp başına 8,25 lira, teslim etme hizmet bedeli ise 10,32 lira olarak belirlendi. Mesai saatleri dışında yapılan hizmetler için ek olarak 2,26 lira yan hizmet bedeli uygulanacak. Uzun süreli kapasite kiralamalarında ise günlük depolama tarifesi 2,38 lira, günlük depolama hizmet bedeli 22,23 lira olarak belirlendi.

Socar Turkey için depolama ücretleri

Socar Turkey Akaryakıt Depolama AŞ’nin İzmir Aliağa’daki tesisinde, günlük depolama hizmet bedeli metreküp başına benzin için 3,12 lira, havacılık yakıtı için 3,10 lira, motorin, biodizel ve denizcilik yakıtı için 3,23 lira olarak düzenlendi. Günlük depolama teslim alma ve teslim etme hizmet bedeli ise metreküp başına benzin için 88,47 lira, havacılık yakıtı için 77,44 lira, motorin, biodizel ve denizcilik yakıtı için 98,39 lira olarak tespit edildi. Akaryakıt ile harmanlanacak ürünlerin hizmet bedeli de benzin türlerine harmanlanacak etanol için 88,47 lira, motorin türlerine harmanlanacak biodizel için 98,39 lira oldu.

Kadooğlu Petrolcülük depolama ücretleri

EPDK, Kadooğlu Petrolcülük Taşımacılık Ticaret Sanayi İthalat ve İhracat AŞ’nin Mersin tesisinde, günlük depolama hizmet bedelini metreküp başına benzin için 3,74 lira, motorin, bioyakıt ve havacılık yakıtı için 3,53 lira olarak belirledi. Şirketin günlük depolama teslim alma hizmet bedeli metreküp başına 69,67 lira, teslim etme hizmet bedeli ise 43,84 lira olarak tespit edildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!