Akar: “Sınırlarımız Cumhuriyet tarihinin en kontrollü dönemini yaşıyor”

Akar: “Sınırlarımız Cumhuriyet tarihinin en kontrollü dönemini yaşıyor”

Milli Savunma Bakanı Hulisi akar Van 6’ncı Hudut Tugay Komutanlığındaki “Sancak Tevdi Töreni”ne katıldı.

 

“Sınırda tedbirler çok yoğun şekilde alınıyor”

Törende konuşan Akar, Hudut güvenliği çerçevesinde kaçakçılıkla, teröristlerle ve yasa dışı göçle ilgili yapılması gereken her şeyin yapıldığını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Tedbirler sadece İran değil aynı zamanda Irak ve Suriye hududunda da çok yoğun şekilde alınıyor. İçişleri Bakanlığımızla yakın koordinasyon içinde hudutlarımızın güvenliğinin tam olarak sağlanması için ne yapılması gerekiyorsa yaptık, yapıyoruz. Son gelişmelerin ardından İran sınırında bazı teşebbüsler olabilir düşüncesiyle buradaki tedbirlerimizi bir kez daha gözden geçirdik. Hudutlarda aldığımız tedbirleri takviye ettik. Jandarma ve polis bölgesinde gerekli koordinasyon ile bütün tedbirleri gözden geçirdik. Gerekli tedbirleri aldık. Şu anda rahatlıkla söyleyebiliriz, sınırlarımız Cumhuriyet tarihimizin en kontrollü dönemini yaşıyor. Bundan dolayı emeği geçenleri kutluyorum.”

Hudutlardaki mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü aktaran Akar, “Beton duvarlar, kuleler, tel örgüler, hendekler, yollar, pusu faaliyetleri ve keşif faaliyetlerinin birlikte kullanılmasıyla hudutlarımız gerçekten bize gurur veren bir noktaya gelmiştir” diye konuştu.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!