AK Partili Özlem Zengin: İki aydır çok sistematik saldırıya uğruyorum

AK Partili Özlem Zengin: İki aydır çok sistematik saldırıya uğruyorum

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, kendisine yönelik çirkin saldırılar hakkında açıklamalarda bulundu.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin herkese çıplak aranmanın mevzuattaki yerini okumalarını tavsiye ederek şunları söyledi:

2 aydır sistematik bir saldırıya uğruyorum. Hem PKK’lı hem FETÖ’cü kadın tutuklular üzerinden yürüyen bin kampanya var. Kadınlar üzerinden yürüyor. Son dönemde FETÖ üzerinden yürüyor. Ben Genel Kurul’da muhalefetin bize yönelttiği her soruya gün içinde yanıt veririm.

Ben devletin valisine, bakanlarına itimat etmeyecek miyim? Ben aldığım bilgilere dayanarak o olay ve o kişi için olmadığını söyledim. Ben Adalet Bakanımızla, İçişleri Bakanımızla konuştum onlara itimat etmeyecek miyim? Söylediğim tek şey; bu aldığım bilgilere dayanarak, o olay için o kişi için olmadığını söyledim. Belki 60 yıldır bu arama var. Avrupa’da, ABD’de, İsrail’de var. Havaalanlarına gittiğinizdeki aramalardan bir farkı yok. Benim söylediğim iddia bir kişi, bir olay, bir şehirle ilgilidir. Ama inanılmaz bir kampanyaya dönüştü, muazzam organize bir saldırı. Herkes, kadınlardan yurt dışından saldırı oldu” dedi.

Zengin sözlerine şöyle devam etti:

TBMM’nin gündemini terörize eden bir grup milletvekili var. Bu meseleler hararetle anlatılıyor. ‘4 kişi evinin önden kaçırılmış’ diye günlerce anlattılar. Daha sonra ortaya çıktı ki aslında bu kişiler hücre evinde kalıyorlarmış, aileleri anlattı. Bir ajandaları var. Ellerine gelen mektuplar var. Bunları Genel Kurul’da okuyorlar. TBMM terör örgütlerinin evraklarını ifşa etme, onların kampanyasını yapma yeri değildir. Ben bir hukukçu olarak, bazen hata yapan insanları, soruşturma gereken insanların hepsinin savunucusu olamam. Benim söylediğim, bir gün, bir iddia ve bir şehirle alakalıdır. 60 saniye bile olmayan bir görüntüden inanılmaz saldırılar çıktı. Aklınıza gelebilecek herkes yazdı çizdi. Özellikle de kadınlardan saldırılar. Ben Genel Kurul’da sorulan sorulara, bakanlardan, ilgili ve yetkili kişilerden aldığım taze cevapları veriyorum. Ben soruyu önemsiyorum. O an alınmış, bakanından öğrenilmiş cevapları muhatabıma vermeyi önemsiyorum.”

Gara operasyonunun da bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Zengin, “Gara bir dönüm noktası diye düşünüyorum. Onu görüp de itiraz etmemek mümkün değil. HDP grubu bunlar olurken Meclis’te çok sessizdi. Geçtiğimiz hafta da TSK ile ilgili kanun düzenlemesi yaptık; hemen bitsin istiyorlardı. Çünkü burada bunları konuşurken hedef onlar; çünkü asıl fail ile teması olan onlar. ‘Misafir edip geleceğiz’ diyen bir Pervin Buldan var. Bunları kamufle etmek için yine her zamanki aktörler ortaya çıkıyor, terör örgütlerinin pişirdiği kampanyaların yüzleri var. Bir de bunlara bir kılıf bulmuşlar ‘insan hakları savunucusu’ oluyorlar. Vicdanı olan herkes insan hakları savunucusudur. Evet bence de Gara ile alakalı meselenin hızlıca üstünün örtülmesi için, ‘fail kim’ sorusunun üstünün örtmek için, CHP de bunu yaptı, Sayın Kılıçdaroğlu da bunu yaptı, fail olarak ne alaka Sayın Cumhurbaşkanımızı gösteriyor? Bu aslında bir şaşırtmaca. Gerçek faili öğrenmeye sormaya dair olan heyecanın üstünü örtmek. Bir hedef şaşırtma olarak görüyorum” dedi.

Kaynak: DHA

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!