AK Parti’den Osman Öcalan Savunması

AK Parti'den Osman Öcalan Savunması

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 31 Mart seçimleri öncesinde terörist başı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan’ın TRT’ye değil TRT Kurdi’ye çıktığını söyledi.

TRT’te yapılan atamalar nedeniyle TBMM Genel Kurul’da tartışma çıktı. Konuya ilişkin konuşan İYİ Partili Lütfü Türkkan, “Düne kadar vatan haini Öcalan’a karşı ve kalleşler sürüsü PKK’ye karşı methiyeler düzen Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan da sayenizde yönetim kurulu üyesi olarak atanmış. Anlaşılıyor ki önümüzdeki dönemde TRT, çözüm sürecinin borazanı haline gelecek. Bu tehlikeli zihniyet, Osman Öcalan’a TRT’de yemek programı sundurursa hiç şaşırmayın” dedi.

Türkkan’a yanıt veren AK Partili Bülent Turan ise “Her bir arkadaşımız kıymetlidir” diye konuştu.

Terörist başı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkarılmasına ilişkin Turan, “Öcalan TRT’ye çıkmadı, TRT Kurdî’ye çıktı” diye dedi.

Turan’ın bu sözlerinin ardından muhalefet sıralarından gülüşmeler duyuldu. Turan konuşmasında, “Ne zaman ‘TRT’ dense ne zaman bir siyasi polemik olsa dönüp grubumuza karşı ‘Vay, Öcalan’ı çıkardınız! Osman Öcalan’ı çıkardınız’ diye ithamda bulunmanızdan artık gına geldi, bu dilinize pelesenk oldu. Nedir bu mevzu? Hiç buna bakmadan, ayrıntısını incelemeden bu kadar ağır ithamı biz hak etmiyoruz Sayın Başkanım. Bakınız, Osman Öcalan TRT’ye çıkmadı, TRT Kurdî’ye çıktı, bu bir. TRT Kurdîye çıktı ve konuşması Kürtçe verildi, Türkçe altyazı bile verilmedi ve o konuşmada” dedi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!