AK Parti İhsan Arslan’dan Neden Şimdi Vazgeçti?

AK Parti İhsan Arslan'dan Neden Şimdi Vazgeçti?

AK Parti eski milletvekili İhsan Arslan geçtiğimiz hafta  “15 Temmuz kimyamızı bozdu, can havliyle FETÖ’nün yargıdaki taktiklerini kullandık” cümlesi nedeniyle disiplin kuruluna sevk edildi.

O İhsan Arslan ki “Kürt Soruşturması” adlı kitabında “Doğduğum yer olarak Kürdistan vatanımdır. Son İslam Devleti’ni ve O’nun müesseselerini (Padişahlık ve halifeliği) ortadan kaldıran yegane politikası İslam’a düşmanlık ve onu yok etme politikası üzerine kurulan bir otoriteye karşı tüm isyan ve baş kaldırışları alkışlamak gerekir.” sözlerini sarf ederek Cumhuriyet Dönemi’ni İslam düşmanı, onu yok etmeye yönelik Kürtçü ve İslamcı başkaldırıları da övünç kaynağı olarak görüyordu.

O İhsan Arslan ki, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın eski MİT görevlisi Enver Altaylı soruşturması hakkında hazırladığı  iddianamede Enver Altaylı’nın darbe akşamı görüştüğü AK Parti’li olarak kayıtlara geçiyordu.

O İhsan Arslan ki, Fethullah Gülen’le ilişkisi olduğu iddia edilen Alaattin Kaya ile birlikte Zaman Gazetesi’nin ilk patronuydu.

O İhsan Arslan ki, 2014 El-Cezire Türk röportajında, “Suriye’de bir otonom bölge oluşacağını düşünüyorum. Bunun akabinde Türkiye’de otonom özerk bir yapının orta vadede ortaya çıkacağını düşünüyorum. Yarı veya tam devlet başkanlığı sisteminin düşünülmesi, Türkiye’nin gelecekteki bu önemli sorununu çözmeye yönelik bir planın parçasıdır bana göre. Eğer öyle olursa o zaman özerk bölgeler oluşturulabilir. ” cümlelerini kurma cesareti gösterebiliyordu.

O İhsan Arslan ki, kirli işlerini yaptığını, kendisine JİTEM kartını İhsan Arslan ın verdiğini iddia eden Orhan Aykut’un, “Balyoz bavulunu AKP’li Arslan’la Movenpick Otel’de teslim aldık“ diyor; Ergenekon-Poyrazköy kazılarında bulunduğu iddia edilen silahların, İhsan Arslan’ın talimatıyla gömüldüğünü söylüyordu.

Orhan Aykut,2008 yılında Matkap Operasyonu kapsamında tutuklanmıştı. Aykut, İhsan Arslan ile araları bozulduktan sonra tutuklandığını belirtti.

Orhan Aykut ayrıca, İhsan Arslan’ın kendisini FETÖ’nün “VIP dinleme” davasında 45 yıl hapse mahkum olan Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ile tanıştıran kişi olduğunu da belirtti.

Tüm bunlardan önce daha 2006 yılında Emin Çölaşan bir köşe yazısında İhsan Arslan’ın Kürt Soruşturması kitabından alıntı yaparak şu ifadelere yer veriyor;

“Ne mutlu Türk’üm diyene! Çok meşhur olan bu sloganda Türklüğün üstün bir ırk olduğunu açıkça belirtilmektedir. Benzer ifadelerine Mussolini ve Hitler’de rastladığımız bu FAŞİST anlayış gayri İslami olduğu gibi, başka ırktan insanları da tahkir ve tezyif etmektedir.

’Türkiye’de yaşayan herkes Türk’tür… Milletin bölünmez bütünlüğü… Kürt diye bir şey yok…’

Bu SAPIK ANLAYIŞLA Allah’ın (C.C) ayetlerinden olan bir kavmin varlığı ve dini inkar edilmekte ve millet kavramı kasıtlı olarak çarpıtılmaktadır.

“Kemalist, laik ve demokratik ilkeler Türkiye’de yaşayan herkese zorla dayatılmaktadır. Türklük adına yönetimi ellerinde bulunduranlar, halkları için Kemalizm adında bir din tercih etmişlerdir.”

“Biz müslümanların tezi, kesinlikle ’Ulus Devlet’ olmamalıdır. Bizler için devlet, ana unsurlarını ideolojimizden (İslamdan) alan devlet olmalı.”

“Rejimin (Cumhuriyet rejiminin) yüz yıllık zulmü, halifeliği kaldırması ve İslam düşmanlığı halen bütün şiddetiyle devam ediyorken, kimi müslümanın Apo’nun sosyalistliğinden bahsetmesi, ’70 yıldır bizi Türk Kemalistleri idare etti, bırakın biraz da Kürt sosyalistleri idare etsin’ cevabı, halkın tepki ve duygularına tercümanlık yapmaktadır…”..

CUMHURİYET’E HAKARET VE “KÜRDİSTAN” DEMEK SERBEST, “FETÖ TAKTİĞİ KULLANDIK” DEMEK YASAK

Tüm bu cümleler sarf edilirken ve tüm bu eylemler gerçekleşirken İhsan Arslan’dan rahatsız olmayan AKP yönetiminin ancak  “15 Temmuz kimyamızı bozdu, can havliyle FETÖ’nün yargıdaki taktiklerini kullandık” cümlesini disipline sevk sebebi saymış olması Türkiye gündeminde olup bitenleri bir araya getirince”gerekçe mi, bahane mi?” .

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!