Dört adaydan sadece Burhan Sakallı ‘partili’ idi. Karaçay ESKİ Genel Müdürüydü, Prof. Dr. Gönen ESOGÜ’de hocaydı, Karacan ETO Başkanıydı.
AK Parti beşinci yerel seçimine hazırlanıyor. Bu kez Eskişehir’de başarılı olmak isteyen İktidar Partisi, aday konusunda titiz bir çalışma yürütüyor. Milletvekilleri Fatih Dönmez ve Ayşen Gürcan ilk olarak Büyükşehir Adayını belirlemek için mesai yapıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 28 Ekim’de AK Parti Gençlik Kolları’nın Türkiye Yüzyılı-Yüzyılın Gençliği Buluşması için Eskişehir’e gelecek. AK Parti’nin Büyükşehir Adayı’nı burada açıklama ihtimali var.
Öncesinde cevap bekleyen bir soru var: Aday içeriden mi olacak yoksa dışarıdan mı? Büyükşehir adaylığı için 10’a kişinin ismi geçiyor. Yarısı partili yarısı ‘dışarıdan’ isimler…
Celalettin Kesikbaş, Nadir Küpeli, Metin Güler gibi oda başkanlarının ismi adaylık için geçiyor. Parti’den ise Fatih Dönmez, Burhan Sakallı, Dündar Ünlü, Harun Karacan, Murat Mercan, Zihni Çalışkan ve Veysel Eroğlu gibi isimler öne çıkıyor.
AK Parti’nin adayının kasım ayına kadar ilan edilmesi bekleniyor.