Ağıralioğlu: ”Mersin’i Burhanettin Kocamaz’a emanet etmek istiyoruz”

Yerel seçime sayılı günler kala İYİ Parti ATO Congresium’da düzenlediği toplantıda adaylarını tanıttı. İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu toplantı sonrasında Haberiniz.com’a konuştu.

“MASUM, KÜÇÜK BİR İHMAL GİBİ ALGILAYAMAYIZ”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın, başvurunun YSK’ya geç yapılması nedeniyle aday olamamasıyla ilgili, konuya müdahale edeceklerini söyleyen Ağıralioğlu, bunun kendileri için ağır bir travma olduğunu ifaden ederek, “Bunu masum, küçük ihmal gibi algılayamayız. Önüne arkasına düşeceğiz, yapacaklarımız da var bu konuda. İrademizi de henüz beyan etmedik. Burhanettin Kocamaz’ı Mersin’e, Mersin’i de Burhanettin Kocamaz’a emanet etmek istiyoruz.” dedi.
 

AĞIRALİOĞLU: İÇERİDEN BİR ENGELLEMEYLE KARŞI KARŞIYAYIZ

2014 Yerel seçimlerinde CHP’nin de Sarıyer’de benzer bir durumla karşı karşıya kalması ve yapılan itirazlar sonucu olayın çözülmesiyle ilgili sorumuzu da yanıtlayan Ağıralioğlu, bunun benzer bir durum olduğunu vurgulayarak, “içerden bir engellemeyle karşı karşıya kaldığımız duygusu oluşturdu ama daha son sözümüzü söylemedik.” ifadelerini kullandı.

ADAY BELİRLEME SÜRECİNDE SORUN YAŞANDI MI?

Aday belirleme sürecinde hem CHP ile hem de parti içinde bir sorun yaşanıp yaşanmadığıyla ilgili soruya “Güç beraberliği yaptığınız mekanizmaların içerisinde yüzde yüz mutabakat sağlamanız çok mümkün olmaz” ifadeleriyle yanıt veren Ağıralioğlu, bu durumun CHP ile İYİ Parti arasında olabileceği gibi AK Parti ile MHP arasında da yaşanabileceğini söyledi.
 

“Herkes daha fazla almaya gayret eder ama mutabakatı şöyle sağlarsınız. Herkese optimum faydayı sağlayacak şekilde ortada bir zemin oluşur.” diyen Ağıralioğlu, CHP’nin İYİ Parti’nin adaylarıyla ilgili veya İYİ Parti’nin CHP’nin adaylarıyla ilgili itirazları olabileceğini ve bunun normal olduğunu söyledi.
 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!