Afganistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Çavuşoğlu’na Davutoğlu dedi

Afganistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Çavuşoğlu’na Davutoğlu dedi

Afganistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, üst düzey bir heyetin Ankara’ya hareket ettiğini bildirmiş. Resmî davetin ise Dışişleri Bakanı Davutoğlu’ndan geldiğini söylüyor.

Afganistan Dışişleri Bakan Vekili Mevlevi Amir Khan Muttaki başkanlığındaki üst düzey bir heyetin bugün Türkiye’ye gittiği bildirildi. Konu hakkında resmi bir açıklama yapılmadı.

 

                

Afgan barış aktivisti Muhammed Celal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Dışişleri Bakan Vekili Mevlevi Amir Khan Muttaqi başkanlığındaki IEA’dan (Afganistan İslam Emirliği) üst düzey bir heyet bugün Türkiye’ye gitti” diye yazdı.

Anadolu Ajansı da Türkiye ile Taliban arasındaki ilk resmi temasın bugün Ankara’da gerçekleşeceğini duyurdu.

Taliban hükümetine yakın haber sitelerinde; Afganistan Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki ve beraberindeki heyetin Doha’daki görüşmeler sonrası Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun daveti üzerine Ankara’ya gideceklerine dair haberlere yer verildi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, dün yaptığı açıklamada, “Yerinde inceleme, nasıl angajmana gireceğimizi konuşmak bakımından ve Taliban’a telkinlerimizi söylemek adına dört veya beş dışişleri bakanı olarak Afganistan’ı birlikte ziyaret etmeyi kararlaştırdık. Şu anda telefonla bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz” demişti.

 

 

 

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!