AFAD: Kastamonu’da Sel Sularına Kapılan 2 Vatandaşımız Hayatını Kaybetti

AFAD: Kastamonu'da Sel Sularına Kapılan 2 Vatandaşımız Hayatını Kaybetti

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kastamonu’da sel sularına kapılan 2 vatandaşın hayatını kaybettiğini, Bartın’da kaybolan bir vatandaşı ise arama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

AFAD’dan şiddetli yağışlara ilişkin yapılan açıklamaya göre, Samsun, Amasya, Çorum, Çankırı, Karabük, Giresun, Ordu, Tokat, Bolu, Düzce ve Zonguldak valilikleri teyakkuz haline geçirildi.

Bölgede yürütülen çalışmalarda AFAD, Genelkurmay Başkanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma, 112, UMKE, Karayolları Genel Müdürlüğü, DSİ, İl Özel İdaresi, İHH ve YEDAŞ personel ve araçları görev yapıyor.

Kastamonu’da sel sularına kapılan 2 kişi hayatını kaybetti. Bartın’a bağlı Ulus Akörensöküler köyünde kaybolan bir vatandaşın arama çalışmaları AFAD, İtfaiye, UMKE ve Jandarma ekipleriyle sürdürülüyor.

Bartın’da 202 personel ile 13 araç, 7 ambulans, 1 mobil koordinasyon tırı, 84 iş makinası, 1 bot ve 1 motopomp, Kastamonu’da 475 personel ile 39 araç, 32 ambulans, 2 helikopter, 1 mobil koordinasyon tırı, 159 iş makinesi ve 4 motopomp, Sinop’ta da 455 personel ile 3 helikopter, 70 araç, 27 ambulans, 163 iş makinası, 3 bot ve 2 motopomp görev yapıyor.

Bölgedeki mevcut ekiplere destek amacıyla AFAD’tan 141 personel ile bir arama köpeği, 23 araç, 7 bot ve 7 motopomp, Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan 17 personel ve 14 bot, Jandarma Genel Komutanlığı’ndan 8 tim (56 personel), 3 helikopter, 900 personel, 1 mobil mutfak tırı ve mobil komuta aracı, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden 163 PAK personeli, 23 balık adam, 13 bot ve 2 kadavra köpeği, 24 kurbağa adam, 3 helikopter, bir İHA, 5 personelden oluşan ekip ile 5000 kişilik yemek kapasiteli Mobil Afet Tırı, DSİ, Karayolları Genel Müdürlüğü ve belediyeler tarafından da çok sayıda iş makinesi sevk edildi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!