Abdominoplasti Nedir?

Karın Germe

            Düzenli spor ve diyet yapılsa dahi birçok insan düz bir karna sahip olamamaktadır. Aşırı kilo alıp verme, doğum yapmak ve yaş ile birlikte karın bölgesinde sarkma, çatlama ve selüloit oluşumları meydana gelmektedir. Karındaki kasların birbirinden ayrılması, ilerleyen yaş ile karın kaslarının veya derisinin elastikiyetini kaybetmesi, aşırı kilo alınması sonrası yağlanma gibi durumlarla ortaya çıkan karın bölgesindeki deformasyonlar günümüzde birçok kadının en büyük estetik kaygılarından bir tanesidir.
            Bunun gibi sorunların ortadan kaldırılması günümüz teknolojisinde Karın Germe operasyonu ile mümkün olabilmektedir. Sadece bayanların değil erkeklerinde önemli sorunlarından birisi olan karında sarkma ve çatlama, diyet ve egzersiz yapılsa dahi ortadan kaldırılamamaktadır. Cilt bütünlüğünün bozulmasında dolayı çözülemeyen bu sorun Abdominoplasti ile ortadan kaldırılabilmektedir.

Abdominoplasti Nedir?

 
Karın Germe ameliyatı olarak da bilinen Abdominoplasti, karındaki fazla yağın ve dildin çıkartılması veya gevşeyen ya da ayrılan karın kaslarının birleştirilmesi ve sıkılaştırılması sonucunda daha sıkı ve düz bir karın elde edilmesine yarayan estetik operasyondur. Karın kasları zayıflayan, birkaç kez doğum yapan ve karın bölgesinde deformasyon bulunan kadınlarda oldukça faydalı olan bu operasyon, ideal bir görünüme kavuşmanızı ve özgüveninizi geri getirecektir.
            Son zamanların en çok tercih edilen estetik uygulamalarından olan Abdominoplasti ile oldukça başarılı sonuçlar alınabilmektedir. Genellikle anestezi kullanarak yapılan bu operasyon bazı durumlarda lokal olarak da yapılabilmektedir. Bu operasyon karındaki cilt ve yağın alınıp, göbek deliğinin yeniden konumlandırılması ile sona ermektedir. Operasyon hakkında www.quartzclinique.com adresinden bilgi ve destek alabilirsiniz.
            Bu operasyonlar uygulandıkları bölgeye göre 2 farklı şekilde yapılabilmektedir. Hastanın vücudundaki yağ ve sarkma durumuna göre 'Tam Abdominoplasti' ve 'Mini Abdominoplasti' operasyonları yapılmaktadır.

Tam Karın Germe

            Bu operasyon karın bölgesinde aşırı çatlama ve yağlanma olan kişilerde yapılmakta, germenin etkisiyle göbek deliği yeri de değiştirilmektedir. Bu uygulama sonrasında hastanın kasık bölgesinde boydan boya kesik izi kalacak, bu iz zamanla solgunlaşarak neredeyse görünmeyecek düzeye ulaşacaktır.
            Bu operasyonda karın derisi kaburga kısmına kadar kaldırılır, fazla olan yağ dokusu ve karın derisi alınmaktadır. Ayrıca karın bölgesindeki fıtık ve karın kasları zayıflığının da giderildiği bu operasyonda, selüloit ve çatlaklar da giderilmektedir.
            Genel anestezi uygulanarak yapılan bu operasyon sonrasında hasta 2-3 hafta içerisinde normal hayatına dönebilmektedir. Karın korsesi giyilmesi gereken operasyon sonrasında ameliyat izleri 9 ay gibi bir süreçte görünmeyecek kadar iyileşmektedir.

Mini Karın Germe

            Yoğun derecede sarkma ve çatlama bulunmayan kişilerde uygulanan bu operasyonda sadece göbek altı kısımda mini Karın Germe yapılmaktadır. Karın derisinin göbek kısmına kaldırılması ve fazla yağ ve derinin çıkartılması olarak uygulanan işlemde çatlak ve selüloit sorunu ortadan kaldırılmaktadır. Ayrıca karın kaslarınız güçlendirilir ve isteğiniz sıkı karna sahip olabilirsiniz. 1-2 saat civarında süren bu işlemde göbek deliği değiştirilmez ve büyük bir dikişi izi kalmamaktadır.

Operasyon Öncesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • 1 ay kala sigaraya ara verilmeli
  • Sıkı diyetlerden kaçınılmalı
  • Aspirin veya E vitaminine ara verilmeli
  • Hasta olunmamaya dikkat edilmelidir.

Yüz Germe

            Doğal bir süreç olan yaşlanma, yerçekimi, hormonal değişikler, sigara tüketimi ve güneş ışığına maruz kalma gibi birçok nedenden dolayı ortaya çıkan yüzde kırışıklık ve sarkma birçok kadının en önemli estetik kaygılarından bir tanesidir. Yüz bölgelerinin tamamında meydana gelen bu sorunlar artık Yüz Germe ve Gençleştirme sorunları ile ortadan kaldırılabilmektedir. Yoğunlukla 50 yaş ve üzeri kişilerde uygulanan bu estetik operasyon işinin ehli kişiler tarafından yapılmalıdır.
            Erkek ve Kadın fark etmek-+sizin her 2 cinsinde sorunu olan bu durum Yüz Germe operasyonları ile çözülmekte, yağ enjeksiyonu ve alt-üst gözkapağı cerrahisi de içermektedir. 

Yüz Germe Ameliyatı

            Bu ameliyatta genel anestezi ve lokal anestezide uygulanabilmektedir. Genel olarak 3-4 saat süren operasyon birkaç farklı şekilde uygulanabilmektedir. İstanbul da Yüz Germe Nişantaşı taksim gibi kalabalık bölgelerde tedavi merkezleri bulunabilmektedir.
            Klasik germe uygulamasında favorilerden kulak önüne ve kulak arkasına doğru kesi yapılmaktadır. Deri altındaki mimik kaslarının dikimi sonucu gerginlik ve şekillendirme uygulanan işlem, boyun kısmında sorun yoksa böylece tamamlanır. Eğer boyun kısmında da sorun var ise lazer liposuction uygulanabilmektedir. Ayrıca boyun bölgesinde dikey şekildeki kırışıklıklar da çene altına kısa bir kesi yapılarak boyun kasları dikilmekte ve gerginlik sağlanmaktadır.
            Endoskopi olarak uygulanan işlemde cerrahi kameralar kullanılmakta, küçük kesiler yapılarak gerginlik elde edilmektedir. Yüz bölgesinde aşırı sarkma ve kırışıklıkların az olduğu kişilerde bu yöntem uygulanmaktadır.
            Operasyon sonrası şişlik ve morluklar 3 hafta içerisinde geçmekte ve yüzün tam olarak oturması 3 ayı bulabilmektedir. Hasta Yüz Germe Nişantaşı operasyonu sonrasında güneş ışınlarında korunmalıdır.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!