ABD’nde Göçmen Çocuklar Kamplarda Kötü Koşullarda Tutuluyor

ABD'nde Göçmen Çocuklar Kamplarda Kötü Koşullarda Tutuluyor

ABD, ülke geneline dağılmış, 20.000’den fazla göçmen çocuğu barındıran geniş kamplara sahip. BBC kamplarda kalan çocuklar ve görevlilerle yaptığı röportajlarla kamplarda soğuk hava, hastalık, ihmal, bit ve pislik iddialarını ortaya çıkardı.

Mart-Nisan ayları boyunca Teksas ve Meksika arasındaki sınırdan kaçak olarak gelen ve yarısından fazlası çocuk olan 36 binden fazla göçmen ABD’ne geçti.

ABD Başkanı Joe Biden, eski başkan Trump’ın geri çevirme politikasının aksine sığınma arayan refakatsiz çocuklara sınırı açtı.

ABD Gümrük ve Sınır Koruma (CBP) muhafızları, çocukların ayakkabı bağlarını ve kemerlerini alıyorlardı; bu, genellikle mahkûmların kendi canlarına kıymaya çalışmasını önlemek için ayrılmış bir süreçti.

Mart ayının sonlarında ABD Gümrük ve Sınır Koruma (CBP) muhafızları, Teksas Donna’da işlettiği bir tesisteki rahatsız edici görüntülerini yayınladı. 250 kişiyi barındıracak şekilde tasarlanan tesis, 4 binden fazla kişiyi barındırıyor.

Kendilerinden önce ABD’ne kaçıp gelen ebeveynlerinin peşinden gelen çocuk göçmenler sağlıksız koşullar altında göçmen kamplarında tutuluyor, aileleri ile irtibat kurulduktan sonra ailelerine teslim ediliyorlar.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!