ABD’li gazeteci “El-Kaideciye Türk Vatandaşlığı” dedi, Al Shami Selefi Çıktı

ABD'li gazeteci

Ermenistan’da bir internet sitesinde muhabirlik yapan ABD’li gazeteci Lindsey Snell, son paylaşımında ” Türkiye’de siyasetçiler Suriyelileri geri göndermek istediği Türkiye’nin eski El-Kaide komutanı olduğunu iddia ettiği Manar Al-Shami adlı kişiye Türk vatandaşlığı Türk politikacılar Suriyeli mültecileri Suriye’ye geri göndermekten bahsetmeye devam ederken, eski El Kaide komutanı Manar Al-Shami Türk vatandaşlığı alıyor.” iddiasında bulundu.


Manar Al-Shami’nin Ecnad El-Şam, Ahrar Şam ve sonrasında milli orduya katılan bir selefi olduğu ortaya çıktı. Manar Al-Shami’nin El-Kaideci olduğuna dair tek bir bilgi yok.
Manar Al-Shami’nin daha önce de Ukrayna vatandaşlığı aldığı ve sonra saç ekimi yaptırdığı ortaya çıktı.

Öte yandan Manar Al-Shami şu anda Türkiye’de Hatay’da yaşıyor ve sosyal medya paylaşımlarından “Suriye rejiminin cezaevlerinde bulunan yüzbinlerce tutuklu müzakere masasında rehine haline geldi, Suriye rejiminden siyasi kazanç elde etmek için bir baskı kartı ve şantaj olmayı reddediyoruz.” , “Rejim, Esad’ın kontrolündeki tüm bölgelerde keyfi tutuklamalar yapmaya devam ederse, Suriyeliler şehirlerine ve evlerine nasıl dönebilirler?” şeklinde açıklamalar yaparak diplomatik yolların tıkanması çabasında bulunuyor.

YPG üzerinden bilgi topladığı bilinen ABD’li gazeteci Lindsey Snell,Suriye’de 2016’da Nusra tarafından bir süre alıkonulmuş, Türkiye’ye 2016’da Suriye’den Türkmen D. bölgesinden giriş yapmaya çalıştığı bir sırada yakalanmış ve 67 gün Türkiye’de cezaevinde kalmıştı. Snell’in CIA ajanı iddiaları mevcut. Karabağ savaşında Suriye’den paralı askerler gönderildiğine dair ilk paylaşım Lindsey Snell yapmıştı.

Snell’in bir dönem Türkiye’de yaşadığı ve Afrin operasyonuna ait bilgi sızdırdığı yönünde iddialar bulunuyor.


Manar Al-Shami, Snell’in iddia ettiği gibi El-Kadie komutanı olmamakla birlikte selefilere Türk vatandaşlığı verilmesi de bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nde kabul edilebilir değil.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!