AB’den Ankara’ya üst düzey ziyaret

featured

İki günlük ziyaret, mayıs ayındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından bir Avrupa Birliği (AB) temsilcisi tarafından ülkeye yapılan ilk resmi ziyaret olacak.

GÜNDEMİ YOĞUN

Varhelyi, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile görüşecek. AB liderleri, geçen haziran ayında AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’i Türkiye ile ilişkilerin geleceğine dair bir rapor hazırlamaya davet etmişti. Varhelyi’nin ziyareti aynı zamanda ekim ayında yayımlanması beklenen bir sonraki genişleme raporu öncesine de denk geliyor.

DİJİTAL İŞBİRLİĞİ

Ziyaret öncesinde Avrupa Komisyonu, 1 Eylül’de Türkiye ile toplamda 7.5 milyar Euro tutarındaki Dijital Avrupa Programına erişimin önünü açacak bir ortaklık anlaşması imzaladı. Bu anlaşma yürürlüğe girdiğinde, Türkiye’deki işletmeler, kamu idareleri ve diğer ilgili kuruluşlar, yapay zekâ ve ileri dijital beceriler gibi belirli alanlarda AB genelinde dijital teknolojileri kullanan projelerde yer alabilecek. Bu anlaşma ile Türkiye’de Dijital İnovasyon Merkezleri de kurulacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!