ABD’den Açıklama: “Kıbrıs’a 2 Devletli Değil, Tek Devlet Çatısı Altında 2 Yönetim Çözüm Getirir”

ABD'den Açıklama:

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kıbrıs adasında 2 devletli çözüm önerisine karşı çıkarak tüm gayretlerini “2 farklı federe bölgesi olan tek bir devlet” için sarf edeceklerini açıkladı.

Euronews!in haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kıbrıs Adası ve tampon bölge Maraş’ın açılımına ilişkin yaptığı açıklamalara Yunanistan, Güney Kıbrıs ve diğer Batılı ülkelerden tepkiler gelmeye devam ediyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İlişkiler Departmanı’ndan Victoria Nuland, Senato’da yaptığı konuşmasında ada ile ilgili olarak, “Biz Kıbrıs’a barış ve istikrarın sadece Kıbrıs liderliğinde, 2 bölgeli ve 2 toplumlu bir süreçle geleceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Nuland, Erdoğan’ın “hayalet şehir” Maraş’ı oturuma açma adımının, Birleşmiş Milletler (BM) kararını hiçe saymak olduğunu belirterek Ankara hükümetine seslendi ve “Bu provokatif kararın geri alınması çağrısında bulunuyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kuzey Kıbrıs ziyaretinde Maraş bölgesinin bir kısmının daha açılacağını açıklamasına, ABD, İngiltere, Avrupa ülkeleri ve Rusya da tepki göstermişti.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!