ABD’deki bir Suriyeli Erdoğan ile yaptıkları toplantıyı anlatıyor

featured

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, sosyal medya hesabı X’den ABD’de yaşayan bir Suriyelinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi anlatan bir gönderiyi alıntıladı. Ümit Özdağ yaptığı alıntıda, “Lütfen okuyun bunu. ABD’deki bir Suriyeli Erdoğan ile yaptıkları toplantıyı anlatıyor. Sığınmacıların vatanlarına dönmesini isteyen Türklere karşı alınması planlanan önlemleri Erdoğan Suriyeliler ile konuşuyor. Türkiye’de Türkler 2. sınıf vatandaş muamelesi görüyor. Atatürk’ün izinde ülkemizi ve ailemizi savunacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyareti medyada oldukça konuşuldu. Yaptığı görüşmeler ve açıklamalarıyla gündeme geldi fakat bir de medyada yer almayan kısımlar vardı. İşte onlardan bir tanesi de ABD’de yaşan Suriyelinin Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi X’den paylaşması ile ortaya çıktı.

Suriyeli, Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi şöyle aktardı:

“Her yıl bu zamanlarda Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan Amerikan araştırma merkezlerinde bir grup araştırmacıyla buluşuyor Son 8 yıldır bu gruptayım Bugün bu grupla toplantı gerçekleşti ve kendisinden Suriyelilerin Türkiye’de nelere maruz kaldığı konusunda kamuoyu önünde tavır almasını istedim. Kabul etti ve Suriyelilere yönelik bir video mesajı kaydetti Türkiye’de – mesaj bugünkü oturumda belirttiği cevabın aynısı Bu, yaşananların Türk politikası olmadığını ima ediyor Özellikle muhalefetten Suriyelilere yönelik kışkırtıcılar çok Hükümet ortalığı sakinleştirmek için çalışacak ve bu konuda harekete geçilecek Türkiye, çok sayıda Suriyeliyi barındırabilecek iyi özelliklere sahip evler inşa etmek için Katar ile birlikte çalışıyor Geri dönüş gönüllü ve güvenli olacak Videoyu Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan alınca yayınlayacağım. Türkiye Dışişleri Bakanı ile yaptığım görüşmede kendisine, Türklerin Suriye içerisinde gerçekleştirdiği, devrimin çalışmalarını bastırmak, çalışanlara saldırmak, doktorların Suriye topraklarında çalışmasını engellemek gibi eylemlere işaret ettim. tüm yasa ve gelenekler hiçbir Suriyelinin “güvenli” bir şekilde geri dönmesini teşvik etmemekte ve Suriye’deki Türk varlığına karşı öfke ve zulüm duygusu oluşturmaktadır. Türkiye’deki Suriyeliye kötü davranılıyor, nedenini anlıyoruz, Suriye’deki Suriyeliye ise hiçbir sebep yok. Bana öyle geliyor ki bu bilgi karşısında şaşırdı ve şöyle dedi: Bu bizim izin vermediğimiz, kabul etmediğimiz ciddi bir suçlama ve eylemdir. Bu eylemlerin Türk ordusu tarafından mı yoksa sivil çalışanlar tarafından mı gerçekleştirildiğini sordu. Kendisine ayrıntıları vermesini istedi ve bana ofis e-postasını ve bu konuyla ilgili olarak kendisiyle iletişim kuracak kişinin adını verdi.”

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!