ABD’de Af Talebine Rağmen Zihinsel Engelli Mahkum İdam Edildi

ABD'de Af Talebine Rağmen Zihinsel Engelli Mahkum İdam Edildi

ABD’nin Missouri eyaletinde, 1994’te bir üçlü cinayet davasından hüküm giyen 61 yaşındaki siyahi Ernest Johnson, avukatlarının zihinsel engelli olduğunu gösteren ezici delillere rağmen idam etti.

İğneyle idam edilen Johnson’ın infazı, Papa Francis ve 2 Kongre üyesinin af talebinin reddedilmesinin  ardından geldi.

Missouri Valisi  Mike Parson, infazdan önce yaptığı açıklamada, devletin “adalet sağlayacağını ve Johnson’ın Missouri Yüksek Mahkemesi’nin emri uyarınca aldığı yasal cezayı yerine getireceğini” duyurdu.

Vatikan’ın ABD elçisi, geçen hafta Papa adına Parsons’a infazı  durdurmasını isteyen bir mektup göndermişti.

ABD Temsilciler Meclisi’nin Missouri’den iki Demokrat üyesi, Cori Bush ve Emanuel Cleaver da Johnson’ın idamının ”ağır bir adaletsizlik eylemi olacağını” belirterek, af çağrısında bulunmuştu.

Ernest Johnson, Missouri’deki başarısız bir soygun sırasında 3 market çalışanını çekiç, tornavida ve silah kullanarak döverek öldürmekten suçlu bulunmuştu.

Avukatları, Johnson’ın fetal alkol sendromu bozukluğu ile doğduğunu, defalarca IQ testlerinde zihinsel engellilik aralığında puan aldığını ve 4 yaşındaki bir çocuğun “günlük yaşam becerilerine” sahip olduğu için idamının “acımasız ve zalim” olacağını defalarca savundu.

Kaynak: AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!