ABD, Türkiye’yi Daha Fazla Rus Silahı Satın Almamaya Çağırdı

ABD, Türkiye'yi daha fazla Rus silahı satın almamaya çağırdı

ABD, Rus silahları konusunda yeniden uyardı.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman,  Rusya’dan daha fazla silah satın alması halinde Türkiye’yi ikili ilişkilerde daha fazla riske karşı uyardı.

Daily Mail’in haberine göre İsviçre’yi ziyaret eden Sherman, gazetecilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya’ya yaptığı gezisi hakkında soru sorması üzerine, ”Türkiye’yi her düzeyde ve her fırsatta S-400 sistemini elinde tutmamaya ve ilave Rus askeri teçhizatı satın almaktan kaçınmaya çağırdık” dedi.

Sherman, S-400’ün ”ne NATO sistemleriyle uyumlu olduğunu, ne de çalıştırılabilir ” olduğunu yineledi.

Türkiye’nin milyonlarca Suriyeli mülteciyi memnuniyetle karşıladığına ve Kabil’in uluslararası havaalanını restore etmeye yardım teklif ettiğine işaret eden Sherman, Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye ile olan ilişkiye değer verdiğini vurguladı.

Sherman, ”Türkiye bazen bir meydan okumadır. ABD’yi zaman zaman bir meydan okuma olarak bulduklarına eminim. Ama onlar değerli bir NATO müttefiki” dedi.

Sherman’ın açıklaması, Erdoğan’ın bu hafta başlarında Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile bir araya gelmesi ve savaş uçakları ve potansiyel olarak denizaltılar da dahil olmak üzere daha fazla askeri işbirliğini görüşmesinin ardından geldi.

Kaynak: AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!