ABD, ‘Türkiye’yi Çocuk Asker Kullanan Ülkeler’ Listesine Aldı

ABD, 'Türkiye'yi Çocuk Asker Kullanan Ülkeler' Listesine Aldı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’yi çocuk asker kullanan ülkeler listesini ekledi.

Reuters Haber ajansına göre, ABD Dışişleri Bakanlığı bugün yayımlanan raporunda, Türkiye geçen yıl ‘çocuk asker kullanan ülkeler’ listesinde eklendi. ABD Dışişleri Bakanlığı, 2021 yılındaki İnsan Kaçakçılığı ile ilgili açıklamasında, Türkiye’nin uzun süredir desteklediği Suriye muhalefetinin bir fraksiyonu olan Suriye’deki Sultan Murad tümenine “somut destek” sağladığını ve Washington’un bu konuda Türkiye’nin çocuk askerleri kullandığını belirtti.

Böyle bir listeye ilk kez bir NATO ülkesinin eklendiği ifade edilirken, iki ülke arasında gergin ilişkileri daha da karmaşık hale getirelebileceği ifade edildi.

Üst düzey bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi gazetecilerle yaptığı brifing görüşmesinde, Libya’daki çocuk askerlerin kullanımına da atıfta bulunarak, Washington’un bu konuda Ankara ile birlikte çalışmayı umduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanlığı raporuna göre, bu listeye yerleştirilen hükümetler, başkanlık feragati olmadan, belirli güvenlik yardımı ve askeri teçhizatın ticari ruhsatlandırılması konusunda kısıtlamalara tabi tutuluyor.

Türkiye’ye herhangi bir kısıtlamanın otomatik olarak uygulanıp uygulanmayacağı henüz belli değil.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!