ABD S-400 konusunda geri adım atmıyor

ABD S-400 konusunda geri adım atmıyor

ABD Dışişleri Bakanlığı, Mevlüt Çavuşoğlu ve Antony Blinken’in ilerleyen günlerde görüşeceğini açıkladı. S-400 ile ilgili bir gelişmenin olmadığı ve ABD’nin kararının değişmeyeceği kaydedildi.

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, beklenen Çavuşoğlu-Blinken görüşmesinin ilerleyen günlerde gerçekleşeceğini duyurdu.

“Türkiye bir NATO müttefiki olarak tutarsızlık gösteriyor”

Price, düzenlediği basın toplantısında Türk-Amerikan ilişkilerini değerlendirdi. Savunma Bakanı Hulusi Akar, geçtiğimiz günlerde S-300 model savunma sisteminin 3 NATO ülkesinde bulunduğunu açıklamış ve S-400’leri kısmen kullanma önerisinde bulunmuştu.

Ned Price, S-400 konusunda “Girit modeli” gibi bir durumun söz konusu olup olmayacağına ilişkin soruya, “S-400 konusunda pozisyonumuz değişmedi” cevabını verdi.

Price, “Rus S-400’leri NATO teçhizatıyla uyumlu değil. NATO teknolojisinin güvenliğini tehdit ediyor ve Türkiye bir NATO müttefiki olarak tutarsızlık gösteriyor” açıklamasını yaptı.

İşbirliği arayışı ve diyalog 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ABD ile Türkiye’nin ortak menfaatlerine dikkati çekerek, “Ortak önceliklerimiz konusunda iş birliği arayışındayız ve her müttefikimizle olduğu gibi anlaşmazlıklarımız konusunda da diyalog halindeyiz” diye konuştu.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!