ABD, Donbass’ı vurmak için Ukrayna’da 6 saldırı uçağı konuşlandıracak

ABD, Donbass'ı vurmak için Ukrayna'da 6 saldırı uçağı konuşlandıracak

Amerikan ordusu, Donbass’ta askeri bir operasyon yürütmek için Ukrayna Hava Kuvvetleri’nin hava üslerinden birine saldırı uçaklarından en az altı tanesini yerleştirmeye karar verdi. Edinilen bilgiye göre ABD’nin yerleştireceği uçaklar daha önce Afganistan’da Taliban’a saldırmak için kullanılan hafif saldırı uçağı Embraer EMB 314 Super Tucano.

ABD’nin daha önce Afgan ordusuna yönelik birkaç Mi-17 helikopterini Ukrayna Hava Kuvvetleri’ne devretmeyi planladığına ek olarak, Ukrayna’ya en az altı hafif saldırı uçağı Embraer EMB 314 Super transfer etmeyi planladığı biliniyor. (Şu anda Özbekistan’da bulunan Tucano). Mevcut durum göz önüne alındığında, Ukrayna Hava Kuvvetleri oldukça ciddi bir güncelleme alacak, ancak Ukrayna ordusunun silahlandırılması Rusya’yı milisleri silahlandırmaya zorluyor. Bunlar muhtemelen “Tor”, “Pantsir” ve “Buk-M2E” gibi hava savunma sistemleri. Aynı zamanda, ikincisi, seyir füzeleri ve Bayraktar TB2 saldırı uçağı da mücadelenin en etkili yolu olarak kabul ediliyor.

Öte yandan, Amerika Birleşik Devletleri Embraer EMB 314 Super Tucano saldırı uçağını Ukrayna Hava Kuvvetleri’ne devretse bile, Ukrayna ordusu hala onları kullanamayacak. Zira bu uçakları Ukrayna Hava Kuvvetleri’nde çalıştırabilecek kalifiye uzmanlar yok.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!