‘ABD Afganistan’da Yüzlerce Asker Bırakıyor’

‘ABD Afganistan’da Yüzlerce Asker Bırakıyor’

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, ABD yönetimi askeri çekilmeden sonra diplomatların güvenliğini sağlayabilmek için Afganistan’da yaklaşık 650 asker bırakmayı planlıyor.

Başkan Joe Biden, Taliban şiddetinin artması ve ABD’nin Amerika’nın en uzun savaşını sona erdirmek için birliklerini geri çekmesini hızlandırması nedeniyle hükümetlerine destek göstermek için Cuma günü üst düzey Afganistan liderleriyle bir araya gelecek.

Afganistan Cumhurbaşkanı Ashraf Gani, ABD Başkenti ziyareti sırasında gazetecilere verdiği demeçte, “Başkan Biden’in kararı stratejik bir karardı” dedi. “Dostluğumuzun yeni bölümüyle ilgili olarak bu karara saygı duyuyoruz.” dedi.

Ayrıca, 650 Amerikan kuvveti, diplomatların güvenliğini sağlayabilmek için Eylül ayına kadar Kabil havaalanında kalacak. Yetkililer Perşembe günü yaptığı açıklamada, daha resmi bir Türkiye liderliğindeki güvenlik operasyonu gerçekleşene kadar geçici bir hareket olan Türk birliklerinin güvenliği sağlamasına yardımcı olacaklarını söyledi.

Havaalanında güvenlik anlaşmaları bozulursa veya başka büyük, öngörülemeyen gelişmeler olursa, ABD ordusunun geri çekilmesinin son aşamalarına yönelik planların değişebileceği konusunda da uyarılan yapıldı.

Afganistan’da daha kalıcı bir kuvvet varlığı olması planlanan yaklaşık 650 ABD askeri, ABD Büyükelçiliği havaalanında destek sağlayacak.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!