AB mülteci örgütü: Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da salgının yükselişe geçmesi mülteci sayısını artırabilir

AB mülteci örgütü: Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da salgının yükselişe geçmesi mülteci sayısını artırabilir

BBC’nin aktardığı habere göre, Avrupa Birliği’ne bağlı Avrupa İltica Destek Birimi (EASO), koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan kısıtlamalardan dolayı Avrupa’ya ulaşan mültecilerin sayısının azaldığını, ancak Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da salgının yükselişe geçmesi halinde Avrupa’ya ulaşmaya çalışanların sayısının artabileceğini kaydetti.

EASO, Mart ayında Avrupa’ya ulaşan mülteci sayısının Şubat’taki rakamın yarısı olduğunu, bu süreçte yasa dışı geçişlerin de yarıya düştüğünü açıkladı. Ancak Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da salgının gıda sıkıntısına yol açması ve istikrarı ve güvenliği tehdit etmesi nedeniyle IŞİD gibi grupların güçlenebileceği, bütün bunların orta vadede göçü artırabileceği vurgulandı.

Öte yandan, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Salı günü itibarıyla, Afrika’da 66.000’den fazla kişiye yeni tip koronavirüsün bulaştığını açıkladı. WHO, Covid-19 ile bağlantılı olarak şimdiye kadar 2.300 kişinin hayatını kaybettiğini ve 22.000’den fazla hastanın iyileştiği belirtti. Açıklamaya göre en fazla vaka Güney Afrika’da, en fazla ölüm ise Mısır’da gerçekleşti.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!