A101 Çalışanları Kampanya Başlattı: Çalışanlar Keyfi Şekilde İşten Atılıyor

A101 Çalışanları Kampanya Başlattı: Çalışanlar Keyfi Şekilde İşten Atılıyor

Şanlıurfa Ceylanpınar’da iki A101 işçisi, keyfi uygulamalarla işten çıkarıldı. Mağaza Market-Sen’den yapılan açıklamada “Marketlerde çalışanlar köle değil işçi. Alın terinin karşılığını mutlaka alacağız” denildi.

Şanlıurfa Ceylanpınar’da iki A101 işçisi, satış müdürü ve bölge sorumlusunun keyfi tutumuyla işten atıldı. İşten çıkarmalar yasak olduğu için Kod-49 gerekçe gösterildi. Bölge Sorumlusu Emrah Yiğit ve Satış Müdürü Hidayet Karamsal, işçilerin iş yükünü keyfi biçimde arttırıp ardından işçileri işten attı.

İşçilerin işten atılmalarına ilişkin Mağaza Market-Sen, “A101 patronları; işçilerin başına ‘zabit’ diye atadığı sorumluların ağalık uygulamalarından sorumludur. Bu uygulamalardan vazgeçeceksiniz, Ceylanpınar’da attığınız işçileri derhal işe alacaksınız. Ceylanpınar’da A101 Bölge Sorumlusu Emrah Yiğit ve Satış Müdürü Hidayet Karamsal, ilçede işçilerin iş yükünü artırıp eziyet etmekle meşhur. İşçileri işten atan, her türlü baskıyı yapma hakkını kendinde bulan bu iki sorumluyu herkese ilan ediyoruz. Sendikamız işten atılan işçilerin sonuna kadar yanında olacak. Bu sorumlular attıkları her adımın bedelini yargı karşısında mutlaka verecekler.”

“A101’in bölge sorumluları, satış müdürleri kendini işçilerin ağası zannediyor. Keyfiyete bağlı olarak uyguladıkları eziyet, baskı ve işten atma ağalık düzenine duydukları hasretten geliyor. Ancak kölelik de ağalık da yoksul köylülerin, emekçi halkın mücadelesiyle tarihe gömüldü. A101’de ve tüm zincir marketlerde işçilere, bu çürük ağalık düzenini hâlâ dayatmak istiyorlar. Marketlerde çalışanlar köle değil işçi. Ne Ceylanpınar’da ne de A101’in o 10001 mağazasında buna geçit vermeyeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Öte yandan işçiler Twitter’da #A101deAğalıkBitecek etiketiyle kampanya başlattı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!