Ülkü Ocakları

Türk milleti tarihin her devrinde mukaddes bildiği değerleri yaymak ve yaşatmak için teşkilatlar kurmuş ve toplumu bu teşkilat yapısı içerisinde eğitmeye çalışmıştır. Bu gelenek milli bir ülkü olmuş ve kurulan mekanlar idealler doğrultusunda bir okula dönüşmüştür.
 
Böyle bir inanca sahip olan Türk milleti kendini vazifeli millet olarak addetmiş ve vazifesini liyakatle yerine getirebilmek için daima teşkilatlı bir duruş sergilemiştir. Bu teşkilatlanmada ilmi- iman- ahlak ve ülkü temel yapıyı oluşturmuştur. İşte Hoca Ahmet Yesevi hazretleri o anlayış doğrultusunda Ocakların da temelini atmıştır.  Döneminde kurduğu Yesevi Ocakları tarihin her devrinde değişik isimlerle aynı vazifeyi gerçekleştirmiştir.  Yesevi ocakları ele, bele, dile hakim olma; tevazu ve fedakarlığı hayata hakim kılma, yaratılanı sevme ve Yaratıcıya izafeten ona hizmet etme düsturları üzerine kurulmuş ve bu çizgide de Gazi dervişler yetiştirmiştir. Bu misyonun kuruluş felsefesi aslında günümüzdeki Ülkü Ocaklarının da temelini oluşturmaktadır.
 Ülkü Ocakları da eğitim ve kültür anlayışı doğrultusunda milli, ahlaki bir yapılanmayı esas almıştır.
Ülkü Ocağı ismi ilk defa Ankara Üniversitesi’nin Hukuk Fakültesi’nde kurulan dernekle kullanılmıştır. Ardından Dil Tarih Coğrafya Fakültesi ve Ziraat Fakültesi’nde de solcu öğrencilerin fikir kulüplerine alternatif olarak;  üniversitelerde öğrencilere tanınan öğrenci derneği kurma, pano açma gibi haklar kullanılarak Ülkü Ocağı Dernekleri kurulmuştur.
Ülkü Ocaklarının kuruluşu kısa süreli bir kesintiye uğrasa da Alparslan Türkeş’in ve Dündar Taşer’in gayretleri neticesinde 1968’de karşılaşılan bütün olumsuzluklara rağmen yeniden açılmış ve bütün üniversitelerde teşkilatlanmalar başlamıştır. Ardından orta öğretimin de Ülkü Ocakları bünyesinde teşkilatlanmaya başlaması ile Türk gençliği milli kimliği ile barışmaya başlamış, maneviyatını yeniden yaşamaya yönelmiştir.
 
Ülkü Ocağı; Türk’ün tarihinden getirdiği Türk Cihan Hakimiyeti Mefkuresini diriltmek, Türk milletinin iktisadi, siyasi ve sosyal meselelerine çözüm üretmek,  Yok edilmek istenen bir nesli yeniden asli cevheri ile tanıştırmak ve barıştırmak, Türk gençliğini dini değerleri ile donatıp sarsılmaz bir iman sahibi kılarak milletinin hizmetine sunmak geçmişi ile bağları koparılan milletimizi tarihi ile barıştırıp geleceğin milliyetçi büyük Türkiye’sini kuracak nesiller yetiştirmek gayesi ile kurulmuştur.
 
 Ülkü Ocağı milletine karşı derin sevgi ve saygı taşıyan milletinin ıstırapları karşısında çözüm yoları arayan bir kuruluştur.
Ülkü Ocakları rahmetli Başbuğ’un ifadesi ile tıbbiye laboratuarları ile ilahiyat fakültelerinin koridorlarını birleştiren yani ilim ile imanı esas alan kuruluşlardır. 
Ülkü Ocakları batıcılığı bir taklitçilik müessesesi haline getiren ve bugün her türlü mesuliyet duygusundan yoksun, milletinin değerlerine küfrederek milletinin ekmeğini yiyenlere karşı milli bir bilincin genç nesillere aktarıldığı mekanlardır.
Ülkü Ocakları bir zamanlar solun ihanete varan tavrı nedeni ile emperyalist sağ ile kavgasını erteleyen ama bugün sağ ve solun iç içe girdiği bir ortamda hainlere karşı milli şuurun diriltildiği yerlerdir
.
Ülkü Ocakları yok edilmek istenen bir milletin yeniden maneviyata dönüşünü gerçekleştirilmesi için kurulmuş yuvadır.
Ülkü Ocakları Peygamber Efendimizin evi kader mübarek, alimlerin tekkesi kadar kutsal, asker ocağı kadar kıymetli yerlerdir.
Ülkü Ocakları bu anlayışa sahip olduğu için mensupları da o anlayışın gereklerini yerine getirme noktasında aynı titizliği göstermelidir.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!