Nagehan Alçı kime mesaj veriyor?

İktidara yakınlığı ile bilinen Habertürk yazarı Nagehan Alçı’dan AKP’ye bir başkaldırı yazısı daha geldi. Alçı dün kaleme aldığı 23 Nisan yazısında 1920 yılında kurulan 1. Meclis’in çoğulcu yapısına dikkat çekerek, “Mustafa Kemal önderliğindeki Milli Mücadele’nin başarıya ulaşmasında bu erdemlerin de çok büyük bir payı var. 100 sene sonra, 23 Nisan 2020 Türkiye’sinde de aynı erdemlere ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Nagehan Alçı’nın “100 yıl sonra 23 Nisan” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Kader ya da talihsizlik deyin, bu 23 Nisan kutlamasının korona salgın günlerine denk gelmesi çok üzücü bir tesadüftü.

Herhangi bir yıl değil, 2020’deyiz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yıldönümü.

O zor şartlarda, büyük güçlere meydan okuyan, temsil gücü çok yüksek ve dönemin koşullarında müthiş bir özveri ile toplanmış, çoğulcu ve çok sesli ilk meclisin açılışının 100. Yılı.

23 Nisan 1920’de Ankara’da kurulan ilk meclis ile gurur duymalıyız.

O dönemin çoğulcu-katılımcı ortamında Mustafa Kemal Paşa’nın liderliğinde millet olarak verdiğimiz Milli Mücadele ile ne kadar övünsek azdır.

Düşünün o dağılmış ülke gerçek bir kurtuluş mücadelesi veriyor ve bu sırada mücadelenin önderi Mareşal Mustafa Kemal Meclis ortamında çatır çatır, özgürce tenkit edilebiliyor.”

DÜNYA SİYASAL TARİHİNDE TEK

“Milli Mücadele’nin Başkomutanı, milletin vekillerinden gelen tüm eleştirilere o Meclis kürsüsünden tek tek cevap veriyor. Son derece faydalı tartışmalar yaşanıyor o özgürlükçü atmosferde.

1920-23 Meclisi yani 23 Nisan 1920 ruhunun eşi benzeri dünya siyasal tarihinde benim bildiğim kadarıyla yok.

Biz bunu başarmış bir ülkeyiz.”

İLK MECLİS’İN ÖNEMİ

“O sebeple 23 Nisan 1920 olayını çok önemsemeliyiz.

O dönemin Meclis ruhu bizlere hem çoğulculuğun hem özgürlükçülüğün hem de katılımcılığın bir millet için büyük erdemler olduğunu öğretiyor.

Mustafa Kemal önderliğindeki Milli Mücadele’nin başarıya ulaşmasında bu erdemlerin de çok büyük bir payı var.

100 sene sonra, 23 Nisan 2020 Türkiye’sinde de aynı erdemlere ihtiyacımız var…

Çoğulculuk ile özgürlükçülük ve katılımcılık yani gerçek bir ifade hürriyetinin yaşandığı hakiki bir demokratik hukuk devleti…

Türkiye hem 100 sene önce 1920’lerde hem de 100 sene sonra 2020’lerde böyle bir özgürlükçü ve demokratik hukuk devletini yani muasır medeniyet seviyesinde bir siyasal rejimi hak etmiyor mu?”

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!