Trabzon TÜRKAV: Diyanet İşleri Başkanı Ne Yapmak İstemektedir?

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Trabzon Şubesi Başkan Kenan Kuru imzasıyla bir basın açıklama yaparak, Kadir Mısıroğlu'nu ziyarete giden Diyanet İşleri Başkanı'nı kınadı. Kenan Kuru'nun açıklamaları şu şekilde:
 
DİYANET İŞLERİ BAŞKANI NE YAPMAK İSTEMEKTEDİR?   MİLLETVEKİLİ ABESTLE İŞTİGAL ETMİŞTİR.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Diyanet İşleri Bakanı’nın bu şahsa yaptığı ziyaretini değerlendirirken ne kadar doğru bir davranış gibi ziyareti değerlendiren Sayın Mısırlıoğlu Türk Milletine karşı basitliğinin bir başka boyutunu göstermektedir. Türk Milletinin inanç değerlerini istismar etmektedir. Bu şahsa haddini bildiremeyen ve cevap veremeyen Diyanet işleri Başkanı ise İstifa etmelidir.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu ATATÜRK’ ün 80.inci ölüm yıldönümünde ATATÜRK’ e hakaret eden bir şahsi neden ziyaret eder! Diyanet İşleri Başkanının 10 Kasım günü ATATÜRK’ e HAKARET EDEN BİR ŞAHSİ ZİYARETİNİ, Türk Milletine hizmet eden Kamu Çalışanlarının temsili TÜRKAV olarak kabul etmek mümkün değildir. Halkın tümünün Başkanı olma durumundaki Diyanet İşleri Başkanının, halkın, sevgi ve minnetle yâd ettiği liderine saygısızlıkla alçaklık içindeki birisini ziyaret etmesindeki yanlışlığı anlamalıdır. Abesle iştigal eden bu şahsa kim dur diyecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir Hukuk Devletidir. Ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Diyanet İşleri Başkanı’na verdiği Makamda inandırıcılığı olmayacağından istifa etmesi gerekmektedir.

CHP Tekirdağ Milletvekili’nin Trabzon üzerinden bu şahsi değerlendirmeleri Tarih bilincinden yoksun olduğu göstermiştir ve Trabzonluları üzmüştür. Sayın Milletvekilinin Trabzon için yaptığı açıklamayı ret ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Trabzonluların kahramanlıklarından bahsetmiş ve Trabzon’a yaptığı üç ziyaretinde de Trabzon’a verdiği önemi Trabzonlu bilmiştir. Sayın Mısıroğlu’na tepki duyan Sayın milletvekili Türk Milletine karşı 1919- 1923 yılları arasında her türlü hesabi olmuş olan Trabzon Pontus Cemiyeti olmuştur. ATATÜRK’ ün hesabi olanlara verdiği cevap Trabzonlularla tarihte yerini almışken, ilki art niyetle doğruya gitmek olmamıştır. Sayın Milletvekili Trabzon’da özür dilemelidir.

Kamuoyuna Saygı ile duyurulur. 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!