İngiltere, Esad rejimine karşı yaptırımları sürdürmeye kararlı

İngiltere, Esad rejimine karşı yaptırımları sürdürmeye kararlı

İngiltere dışişleri ve kalkınma bakanlıkları tarafından dün (Cuma) yapılan açıklamada, İngiltere’nin Suriye’de bulunan suçluların, işledikleri suçlarla yüzleşme ve hesap verme konusunda kararlı olduğu belirtildi. Ayrıca İngiltere’nin yeni yılın ilk gününden itibaren Avrupa Birliği’nden (AB) tamamen ayrılmasıyla, AB tarafından “Esed rejimi ve onunla bağlantılı olanlara” uygulanan yaptırımlar konusunda, bağımsız özel bir sisteme geçileceği açıklandı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Yaptırımlarımız, (Suriye Devlet Başkanı Beşşar) Esad rejimine sivillerin acımasız bir şekilde ezilmesini sona erdirmeyi ve siyasi bir çözüme ulaşma noktasında baskıları artırmayı hedefliyor. Ayrıca İngiltere, yaptırımların kaldırılabilmesi noktasında rejimin ciddi bir şekilde uğraşması gereken, Birleşmiş Milletler tarafından yürütülen siyasi süreci tamamen destekliyor” denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi, “Suriye rejimi, Suriye ekonomisinin başarısızlığından “Batılı” yaptırımları sorumlu tutmakta. Aslında rejim, adam kayırma, yolsuzluk ve halkına yönelik uyguladığı acımasız şiddetten dolayı ekonomisini yok etti. Tüm bunlardan dolayı ekonomik çöküşten kendisi sorumlu.”

Son olarak açıklamada, “İngiltere, Suriye rejimiyle bağlantılı olan kişilerin İngiltere’ye girişini, İngiltere bankalarından para transferi yapmasını ve ekonomimizden kazanç sağlamasını engelleme noktasında yaptırımlar uygulayacak. Aynı zamanda da, Suriye halkına insani yardım desteğini sürdürmeye devam edecek” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Şarkul Avsat

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!